Seedorf haalt iconen naar Amsterdam: "Drogba heeft al toegezegd"

Clarence Seedorf
Clarence Seedorf Foto: © Pro Shots

De Ajax-legends nemen het zaterdag 20 april op tegen BIF All Stars in het Olympisch Stadion in Amsterdam. BIF is een nieuw collectief bestaande uit grote voetbalnamen van Afrikaanse afkomst en daarbuiten, waaronder Clarence Seedorf, Didier Drogba en Dida.

"Van opwindende doelpunten tot in de puntjes gecontroleerde manoeuvres: toeschouwers staat een avond vol ongeëvenaard voetbalmeesterschap te wachten”, zo klinkt het. Om voetbal draait het echter niet alleen. "The Ultimate Match To Unite is meer dan een spannende wedstrijd. Georganiseerd onder de vlag van het Play To Unite-initiatief van de Black Impact Foundation (BIF) is deze samenkomst van twee legendarische teams het ultieme vertoon van eenheid, sportiviteit en kameraadschap. Het Amsterdamse Olympisch Stadion, met al zijn sportgeschiedenis en grandeur, is het perfecte decor voor deze bijzonder gebeurtenis."

Seedorf kijkt er in ieder geval naar uit. "We willen zorgen dat mensen zich focussen op hoe ze met elkaar omgaan. Wat is er nou beter dan een wedstrijd die mensen bij elkaar kan brengen? Wat er dan op de tribune gebeurt, zijn dit soort gesprekken. Dan pakken mensen een biertje erbij en dan gaan ze met elkaar praten. Want we zijn hier voor hetzelfde doel, namelijk genieten van de wedstrijd, van spelers die fantastische hoofdstukken hebben geschreven in de voetbalgeschiedenis."

De oud-voetballer vertelt dat er veel grote namen te zien zullen zijn. Misschien is zelfs Ronaldinho wel te bewonderen in Amsterdam. "We zijn in gesprek, maar hij heeft een druk schemaatje. Het is dus niet zeker of hij kan. Drogba heeft wel toegezegd, dus hij staat op het lijstje. Jay-Jay Okocha is ook aan het kijken."

Lees meer:
0 reacties