Seedorf nog altijd clubloos: "Dat zou je aan die clubs moeten vragen"

Clarence Seedorf en Royston Drenthe
Clarence Seedorf en Royston Drenthe Foto: © Pro Shots

De trainerscarrière van oud-Ajacied Clarence Seedorf nu niet stil. Maar hij focust zich momenteel liever op andere projecten. Een trainersjob zou hij echter niet direct afslaan.

"Ik heb er op dit moment geen interesse in, nee. Maar je weet het in het leven nooit, soms krijg je ineens een belletje. Maar het is niet dat het nu kriebelt of dat ik het per se wil doen", opent Seedorf in gesprek met de NOS. Projecten omtrent racisme in voetbal hebben momenteel voorrang. Hij zet zich bij Real Madrid bijvoorbeeld in: Vinicius Junior is daar vaak de gebeten hond. "Ja, Vinicius staat nu even centraal, dat klopt. Maar er gebeuren elke dag zulke dingen. Hiervoor was het Romelu Lukaku. Of Mario Balotelli."

"We hebben allemaal een verantwoordelijkheid om hier wat aan te doen. De verantwoordelijkheid ligt echt niet bij degene die racistisch bejegend wordt. Het gaat om al die anderen, die van zichzelf denken dat ze geen racist zijn. Ze moeten opstaan tegen mensen die zich racistisch uitlaten", is Seedorf duidelijk. "Alleen dán maken we stappen. Maar er is nog een lange weg te gaan. Discriminatie gaat ook niet alleen over racisme. Er moet voor iedereen gelijkheid zijn. Daar maak ik me hard voor."

Hij trainde AC Milan kortstondig, het Spaanse Deportivo La Coruna en ook was hij bondscoach van Kameroen. Clubs bellen hem echter niet. "Nee, dat is gewoon niet zo. Dat is ook nooit zo geweest. En nu ook niet. Waarom dat niet gebeurt? Dat is een goeie vraag. Dat zou je aan die clubs moeten vragen. Nee, ik vind het niet vreemd, want ik weet hoe de voetbalwereld in elkaar zit."

"Maar misschien is het een goeie insteek om bij clubs langs te gaan en te vragen waarom bepaalde oud-spelers en coaches die vrij zijn, nooit worden benaderd. Ik kan dat niet beantwoorden voor clubs. Nee, ik denk hier helemaal niks over. Ik concentreer me alleen op dingen die ik wel kan controleren. Maar ik heb het echt wel naar mijn zin, hoor, met alle projecten die ik doe", besluit Seedorf.

Lees meer:
0 reacties