Seedorf sluit terugkeer bij Ajax niet uit: "Dat zou best kunnen"

Clarence Seedorf
Clarence Seedorf Foto: © Pro Shots

Clarence Seedorf sluit niet uit dat hij in de toekomst in een andere functie zal terugkeren bij Ajax. Dat vertelt de oud-voetballer in gesprek met AT5.

Voor Ajax is het tot nu toe een teleurstellend seizoen geweest. Het is nu de taak voor de Amsterdammers om zich direct te kwalificeren voor Europees voetbal door de play-offs te ontlopen. Seedorf vertelt in gesprek met de lokale zender dat hij alles van de club bijhoudt. “Ik volg de algemene informatie, wedstrijden. Zeker weten. Ik ben opgegroeid binnen Ajax, dus alles wat er gebeurt bij de club, dat volg je.”

De oud-prof geeft aan dat hij altijd hoopt dat de dingen goed gaan bij de club. "Maar net zoals in het leven heb je soms te maken met mindere momenten." Volgens Seedorf is het juist nu belangrijk om rustig te blijven en zo de problemen op te lossen. Nadat Alex Kroes werd geschorst, werd de naam van Seedorf genoemd als opvolger. Seedorf zelf heeft aangegeven dat dat er nu niet inzit. Een toekomstige terugkeer sluit hij echter niet uit. "Dat zou best weleens kunnen. We kunnen niet weten wat er in de toekomst gaat gebeuren, maar voorlopig is daar geen sprake van."

In welke functie dat dan zou zijn kan Seedorf nog geen antwoord op geven. "Nee, ik zeg net dat ik niet weet hoe ik in de toekomst zou moeten kijken. Ik zeg altijd dat alles in het leven kan gebeuren." In ieder geval is hij nog niet door Ajax benaderd. “Iedereen kan altijd bellen, maar dat is denk ik even niet relevant. Ik denk dat Ajax genoeg te doen heeft om te focussen op wat er gedaan moet worden en ik hoop dat de club heel snel rust kan vinden.”

De voormalige middenvelder denkt dan ook dat het gauw weer rustiger zal zijn bij Ajax. “Dat zou goed zijn voor de club, goed voor het Nederlandse voetbal en goed voor de toekomst van de club. Er zijn zoveel grote clubs die weleens door een mindere periode gaan. Maar het is belangrijk dat je, wanneer je in een mindere periode zit in het leven, juist samen blijft, rustig blijft en dingen goed probeert op te lossen”, besluit hij.

Lees meer:
0 reacties