Sem Steijn keek naar oud-Ajacieden: "Wat een speler was hij, joh"

Sem Steijn
Sem Steijn Foto: © BSR Agency

Sem Steijn maakt een productief seizoen door bij FC Twente. De aanvallende middenvelder heeft van zijn vader en voormalig Ajax-trainer Maurice iets van een type-Jari Litmanen, maar hier wil Steijn zelf niet mee vergeleken worden. De FC Twente-speler is namelijk flink onder de indruk van de Finse oud-Ajacied.

"Omdat hij dat vaak zei, was ik benieuwd geworden", legt Steijn uit in Voetbal International. "Op YouTube kon ik niet veel van Jari Litmanen vinden, maar laatst stuurde iemand me een link door naar Footballista. Op die site kun je hele wedstrijden van spelers terugkijken. Zat ik opeens midden in de wedstrijd om de Nederlandse Super Cup van 1994 tussen Ajax en Feyenoord, alleen maar op Litmanen te letten."

"Hij scoorde al snel. Wat een speler was hij, joh. Moet je mij echt niet mee vergelijken. Maar ik snap wel wat mijn vader bedoelt: de momenten van diepgaan, in dat opzicht zijn er wel raakvlakken", gaat de speler van FC Twente verder. "Van Wesley Sneijder kijk ik nu ook af en toe wedstrijden terug. Heel ander type speler, maar ik vind het toch interessant om te kijken: wat heeft hij in zijn spel, wat kan ik daarvan toevoegen?"

"En zo is Phil Foden van de huidige voetballers iemand die me inspireert", vervolgt hij. "Hij speelt bij Manchester City ook veel tussen de linies. Een fenomeen. Zijn balbehandeling is niet normaal. Hoe hij een paar weken geleden die bal binnenschoot tegen Real Madrid. Hij neemt aan met links, landt met dat been, en zet gelijk zijn rechterbeen naast die bal en schiet in één vloeiende beweging. Daar zit maar één stap tussen. Absurd. Ik probeer het na te doen: dat gaat bijna niet."

Lees meer:
0 reacties