Sherida Spitse schiet helemaal vol: "Dit wil ik helemaal niet"

Sherida Spitse is emotioneel nadat Ajax zich heeft geplaatst voor de kwartfinales
Sherida Spitse is emotioneel nadat Ajax zich heeft geplaatst voor de kwartfinales Foto: © Screenshot NOS

Ajax Vrouwen heeft zich dinsdagavond geplaatst voor de kwartfinales van de UEFA Women's Champions League. De Amsterdammers wonnen in de Johan Cruijff ArenA met 2-1 van AS Roma.

"Dit is bizar, dit is mooi. Ik ben trots. Een keer bij de laatste acht als Ajax zijnde... Dat is fantastisch", sprak Sherida Spitse vlak na het laatste fluitsignaal bij de NOS. De captain van Ajax schoot vervolgens vol: "Het doet veel met me. Hoe dat komt? Hier leef ik voor. Dit wil ik helemaal niet, maar dit is emotie", doelt ze op haar tranen.

"Nu komt alles eruit. We zijn nog niet klaar, maar hier moeten we wel van genieten. Dit is mooi, heel mooi. Misschien komt dit ook doordat ik ouder word. Hier leef ik voor, hier doe ik alles voor. Ik ben hier naartoe gekomen, om prijzen te halen met deze mooie club", ging Spitse verder. "Dat is gelukt. Maar ook om Champions League te spelen. Dat is ook gelukt. Maar ook hoe we het doen, daar ben ik enorm trots op. Ik ben niet alleen trots op het elftal, maar ook de mensen die allemaal keihard voor ons hebben gewerkt om hier nu te staan."

"Die hebben gevoetbald, die in de staf hebben gezeten. Dat moeten we nooit vergeten", was de boodschap van de recordinternational van Oranje. "Dat vind ik mooi. Je doet het samen. Wij staan nu op het veld, ik vind dat knap. Maar je moet nooit andere mensen vergeten."

Lees meer:
0 reacties