Sherida Spitse: "Wat iemand van me vindt, dat boeit me niet zoveel"

Sherida Spitse
Sherida Spitse Foto: © BSR Agency

Sherida Spitse werd vorige maand verrast met een ode van Roxeanne Hazes. De zangeres bracht 'Omdat je me ziet' uit, een eerbetoon aan Spitse en over hoe belangrijk het is dat je als vrouwelijke topsporter zichtbaar bent voor de jeugd.

Spitse noemt het in gesprek met Metro een eer. "Maar niet alleen voor mij, Roxeanne inspireert er ook veel andere mensen mee. Toen ik het hoorde, kreeg ik kippenvel en het raakte me gelijk. Heel bijzonder dat het op deze manier gebeurt, terwijl we elkaar nog nooit hadden gesproken. Mooi dat het dan een nummer is dat helemaal bij me past."

"Toen we elkaar ontmoetten, was er ook gelijk een klik, alsof het zo had moeten zijn. Leuk mens, open, sociaal en ze kan nog mooi zingen ook", vertelt de recordinternational van Oranje. De achterliggende gedachte achter het lied is de zichtbaarheid van vrouwelijke topsporters voor jonge meiden. Spitse merkt dat dat in ontwikkeling is. "Als je bekijkt hoe het was toen ik begon met voetballen en hoe het nu is… Ik was 6 jaar en toen was ik het enige meisje binnen de club en speelde met de jongens."

Spitse vervolgt: "We zijn nu 28 jaar verder en als je dan ziet hoeveel meidenploegen er zijn, dan is dat veel meer dan toen. Voor een meisje dat nu op voetbal gaat of een andere sport gaat doen, ligt er heel veel open. Het is meer zichtbaar. Gelukkig maak ik dit nog mee en daar ben ik trots op."

Hazes zingt in het lied onder meer 'dus dan blijf ik vechten voor mezelf, want in mij vind ik het antwoord'. Daar draaide het bij de aanvoerster van Ajax Vrouwen om. "Er zijn altijd mensen die ergens iets van vinden, van jou, hoe je voetbalt of hoe je buiten het veld bent. Ik blijf echter altijd vechten voor mezelf en ook voor m’n kinderen. Ik geloof in mezelf en vertrouw altijd op mezelf. Wat iemand van me vindt, dat boeit me niet zoveel. Een droom jaag ik na en probeer iets te bereiken. Die tekst spreekt me dus erg aan."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
11/08
Ajax
16:45
SC Heerenveen
zo
18/08
NAC Breda
16:45
Ajax
zo
1/09
Feyenoord
14:30
Ajax
zo
15/09
Ajax
14:30
FC Utrecht
za
21/09
Go Ahead Eagles
20:00
Ajax
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Ajax 0 0 0
2 Almere City 0 0 0
3 AZ 0 0 0
4 FC Groningen 0 0 0
5 FC Twente 0 0 0
6 FC Utrecht 0 0 0
7 Feyenoord 0 0 0
Bekijk de hele stand