Siem de Jong blikt terug: "Toen toonde Ajax ook al interesse"

Siem de Jong
Siem de Jong Foto: © Pro Shots

Siem de Jong voegde zich in zijn tienerjaren bij Ajax. De voormalig middenvelder groeide op in Zwitserland en begon daar met voetballen.

"Dat was bij een kleine club. Op mijn zesde vertrokken we naar Nederland en daar begon ik direct bij een amateurclub. Je zag toen dat ik snel stappen maakte, maar niet met het idee voor een profcarrière", blikt De Jong terug op de website van de Amsterdammers. "Als elfjarige werd ik gescout door De Graafschap."

"Daar heb ik vijf jaar gespeeld totdat Ajax vroeg of ik in Amsterdam wilde komen spelen. Een paar jaar voor mijn overgang toonde Ajax ook al interesse, maar toen besloot ik samen met mijn ouders om nog in Doetinchem te blijven", vertelt de oud-voetballer.

Hij voelde zich gelijk thuis bij Ajax, maar besloot wel om te blijven wonen waar hij was opgegroeid. "Ik zou eigenlijk naar een gastgezin gaan en naar een school in Amsterdam. Die stap was lastig voor mij, ook omdat ik de ziekte van Pfeiffer kreeg. Toen heb ik besloten om in Doetinchem te blijven wonen", legt De Jong uit.

Hij gaat verder: "Gelukkig ging het goed op school, waardoor het reizen, school en voetbal makkelijk te combineren was. In de eerste twee jaar bij Ajax heb ik mijn VWO afgerond. Hoewel ik bijna vier uur per dag aan het reizen was, voelde het eigenlijk als een vorm van ontspanning voor mij. Het was iets waar ik nooit moeite mee had", weet hij nog.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
11/08
Ajax
16:45
SC Heerenveen
zo
18/08
NAC Breda
16:45
Ajax
zo
1/09
Feyenoord
14:30
Ajax
zo
15/09
Ajax
14:30
FC Utrecht
za
21/09
Go Ahead Eagles
20:00
Ajax
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Ajax 0 0 0
2 Almere City 0 0 0
3 AZ 0 0 0
4 FC Groningen 0 0 0
5 FC Twente 0 0 0
6 FC Utrecht 0 0 0
7 Feyenoord 0 0 0
Bekijk de hele stand