Siem de Jong: "Die derde ster was een hoogtepunt in mijn leven"

Siem de Jong scoort in de kampioenswedstrijd tegen FC Twente
Siem de Jong scoort in de kampioenswedstrijd tegen FC Twente Foto: © Pro Shots

Vorige week nam Siem de Jong afscheid van het betaalde voetbal. De voormalig speler van Ajax scoorde twee keer in zijn laatste wedstrijd als prof en heeft genoten van zijn carrière.

"Twee keer scoren in je laatste wedstrijd met al je familie en vrienden op de tribune, is natuurlijk een prachtig scenario", begint hij zijn verhaal aan De Telegraaf. Het was een grote verrassing voor mij dat mijn dochters Lux en Rosie met het wisselbord aan de zijlijn verschenen. Ik werd voor de laatste keer als voetballer gewisseld door mijn dochters. Toen kreeg ik wel even een brok in mijn keel. Ik ging het veld af met een erehaag en nog een rondje gelopen door het stadion. Het was heel mooi."

Zijn mooiste moment dateert uit 2011 bij Ajax. "Dat was een heel speciaal moment in mijn carrière. Twee keer scoren in de kampioenswedstrijd, waardoor Ajax na zeven jaar weer kampioen werd en de derde ster op het shirt kreeg. Dat is een hoogtepunt in de levens van een hele groep mensen en zeker ook in mijn leven. Daar blijf je voor altijd aan verbonden."

De Jong speelde naast Ajax ook voor Newcastle United, PSV, Sydney FC, FC Cincinnati, SC Heerenveen en De Graafschap. "Ik kan terugkijken op een heel mooi voetballeven. Zo ben ik vier keer kampioen geworden met Ajax en één keer met Sydney. Australië was sowieso een geweldig jaar. Ik heb ook nog zes interlands mogen spelen en bij de oefeninterland tegen Bayern samen met Luuk in het veld gestaan. Het jaartje samen met Luuk bij PSV was ook heel mooi. Nu komt er een nieuw hoofdstuk en daar kijk ik ook naar uit."

Wat er nu op zijn pad gaat komen is nog onbekend. "De komende tijd heb ik meer tijd om met mijn gezin door te brengen en wil ik een cursus sportmanagement gaan doen. Die studieperiode wil ik benutten om te kijken of ik iets wil gaan doen op of naast het veld maar het is sowieso mijn bedoeling om in het voetbal actief te blijven."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
10/03
Ajax
14:30
Fortuna Sittard
zo
17/03
Sparta Rotterdam
16:45
Ajax
zo
31/03
PEC Zwolle
12:15
Ajax
do
4/04
Ajax
21:00
Go Ahead Eagles
zo
7/04
Feyenoord
14:30
Ajax
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
2 Feyenoord 24 41 56
3 FC Twente 24 24 50
4 AZ 24 22 43
5 Ajax 24 10 39
6 Go Ahead Eagles 24 6 37
7 NEC 24 9 36
8 FC Utrecht 24 -3 32
Bekijk de hele stand