Siem de Jong spreekt Ajax-twijfels uit: "Waarom doe ik dit?"

Siem de Jong
Siem de Jong Foto: © Pro Shots

Siem de Jong zette vorig seizoen een punt achter zijn carrière. Momenteel onderzoekt hij welke kant hij op wil in zijn leven na het voetbal. De oud-Ajacied tekende in september bij Ajax, waar hij wordt klaargestoomd voor een commerciële functie bij de club.

"Je hebt geen seizoen meer en werkt niet echt meer naar een doel toe", begint De Jong zijn verhaal in de podcast Football is Life. "Bij Ajax ga je nu wat meer dingen naast het voetbal doen. Soms doe ik een opdracht en dan vraag ik mezelf af: ik doe dit nu, maar waar wil ik uiteindelijk naartoe en waarom doe ik dit?", is hij eerlijk.

De Jong gaat verder: "In het voetbal ben je gewend dat je constant jezelf wilt verbeteren om ergens naartoe te groeien. In het voetbal probeer je jezelf te verbeteren richting een nieuw seizoen. Ik snap mensen dat ze trainer worden, waardoor je weer zo’n seizoen hebt."

"Ik moet voor mezelf misschien concreter hebben waar ik naartoe wil, zodat je jezelf kunt ontwikkelen naar je doel. Ik ben dit jaar rustig aan het ontdekken", aldus de voormalig voetballer, die samen met Ricardo van Rhijn, Daniël de Ridder en Kelly Zeeman werd vastgelegd in het talentenprogramma van Ajax.

Lees meer:
0 reacties