Sierhuis moet vrezen voor zware blessure: "Ziet er heel slecht uit"

Kaj Sierhuis wordt per brancard van het veld gedragen
Kaj Sierhuis wordt per brancard van het veld gedragen Foto: © Pro Shots

Het lijkt erop dat oud-Ajacied Kaj Sierhuis van Fortuna Sittard voor lange tijd niet kan voetballen. De spits moest in de thuiswedstrijd tegen Go Ahead Eagles (0-0) het veld per brancard verlaten.

Het lijkt erop dat de spits een blessure aan zijn kruisband heeft opgelopen. Ook zijn trainer Danny Buijs heeft tegenover ESPN laten weten te balen. “Ik had liever met 3-0 of 4-0 verloren”, waren de woorden van de oefenmeester. Sierhuis raakte twee jaar geleden ook al geblesseerd aan dezelfde kruisband. Destijds was hij speler van Heracles Almelo.

De spits van de Limburgers was met een goed seizoen bezig. In 31 wedstrijden wist hij twaalf keer het net te vinden. Buijs looft dan ook de ontwikkeling van de aanvaller. “Er zijn veel spelers die zulke enorme stappen hebben gezet omdat ze van zover kwamen - en daar hoort hij ook bij. Kaj heeft zich op een hele goede manier laten zien, als dit hem overkomt, is dat zwaar klote. Dan druk ik me zacht uit. Hij denkt zelf dat het niet goed is, de onderzoeken moeten het uitwijzen, maar het ziet er heel slecht uit. Laten we hopen op een wonder, maar die kans is heel klein.”

Ook denkt de oefenmeester dat dit een vervelend gevolg heeft voor de verdere loopbaan van Siershuis. “Hij was klaar om een mooie stap te gaan zetten, dan gooit dit waarschijnlijk roet in het eten. We hadden de wedstrijd kunnen winnen, maar ik had liever dat Kaj de eindstreep had gehaald”, aldus de coach van Fortuna Sittard.

Lees meer:
0 reacties