Sierhuis: over toekomst: "Ajax zou een enorme stap vooruit zijn"

Kaj Sierhuis
Kaj Sierhuis Foto: © Screenshot ESPN

Kaj Sierhuis vindt de term Ajax-spits niet meer een term van deze tijd. De in bloedvorm stekende aanvaller van Fortuna Sittard speelt op zondag voor het eerste in lange tijd weer eens een wedstrijd in Amsterdam.

"In de jeugdopleiding van Ajax is het talloze keren tegen mij gezegd. Ik ben inderdaad nooit de meest gepolijste aanvaller geweest. Maar de echte Ajax-spits bestaat volgens mij niet meer", zegt de spits in gesprek met De Telegraaf.

"Ik denk dat we van het stempel 'typische Ajax-spits' af moeten", vervolgt hij. "De laatste jaren zijn er vooral spitsen succesvol geweest die allemaal andere facetten van het spel beheersen. Als je bijvoorbeeld Brian Brobbey en Kasper Dolberg met elkaar vergelijkt, dan zijn dat twee totaal verschillende types."

Klaas-Jan Huntelaar is een type speler zoals hij. "Maar ik wil me absoluut niet op hetzelfde niveau plaatsen. We hebben wel parallellen. Het positie kiezen voor de goal, het afwerken met het hoofd en met links en rechts. Dat is ook mijn kracht. Daar blijf ik me in ontwikkelen."

Sierhuis heeft zin in het duel met Ajax. Keert hij ooit nog terug in Amsterdam? "Daar kan ik geen antwoord op geven. Ajax zou een enorme stap vooruit zijn als je praat vanuit Fortuna Sittard. Wellicht kan ik er nog komen. Maar ik durf er niks over te zeggen."

Lees meer:
0 reacties