Silooy heeft medelijden met Ajacied: "Lopen achter de feiten aan"

Sonny Silooy in de Johan Cruijff ArenA
Sonny Silooy in de Johan Cruijff ArenA Foto: © Pro Shots

Sonny Silooy baalt van de huidige ontwikkelingen bij Ajax. De Amsterdamse club heeft in twee seizoenen veel spelers gehaald die het niveau niet aankunnen, wat nu resulteert in een dramatisch seizoen. De oud-voetballer heeft medelijden met trainer John van 't Schip.

"We hebben wel eens betere Ajax-spelers gehaald", begint Silooy bij NH Sportcafé. "Daarnaast is er altijd één ding belangrijk bij Ajax en dat is jeugdspelers naar boven brengen. Ik heb het gevoel dat Mislintat de scouting redelijk heeft genegeerd. Er lijkt in ieder geval sprake geweest van weinig onderlinge communicatie."

Van 't Schip moet na het vertrek van Maurice Steijn proberen om er het beste van te maken. "Hij wilde met veel positiviteit Ajax brengen waar de club hoort te staan, maar het werkt even niet mee", aldus Silooy. "Het is een heel gedoe om het team op de Ajax-manier te laten spelen en het gebeurt gewoon niet. Ik had zelf gedacht dat ze nog bij de top drie konden blijven en dat is niet gebeurd. Nu lopen ze alleen maar achter de feiten aan."

Lees meer:
0 reacties