Silooy kijkt terug op uitschakeling: "Het was geen zuivere koffie"

Sonny Silooy in de Johan Cruijff ArenA
Sonny Silooy in de Johan Cruijff ArenA Foto: © Pro Shots

Sonny Silooy speelde tussen 1980 en 1987 meer dan 150 wedstrijden voor Ajax. De oud-verdediger kende vele hoogte- maar ook dieptepunten.

"De humor was echt een onderdeel van ons groepsproces. Rondom wedstrijden waren we altijd serieus, maar daarbuiten niet. Als je niet presteerde kon je geen grappen maken of trucjes uithalen”, begint Silooy op de website van Ajax. "De ouderen kwamen in de kleedkamer soms naar ons toe als ze voelden dat het wat pittiger moest. Zij zetten ons op scherp."

In het seizoen 1984/1985 werd Ajax al vroeg uitgeschakeld in Europa. "Het spel was vaak niet goed en in de UEFA Cup wonnen we met 14-0 van Differdange om vervolgens een ronde later tegen Bohemians Praag eruit te vliegen. Dat duel was ongelofelijk. Ik weet niet wat ze hadden genomen daar, maar het was geen zuivere koffie.”

Silooy kijkt met een glimlach terug op die tijd. “Ik kijk met een schitterend gevoel terug op onze tijd. Weet je wat het is. Bij het weerzien met voetballers uit het verleden voelt het precies zoals het vroeger was.”

Lees meer:
0 reacties