Silvano Vos stelt eis aan nieuwe trainer: "Moet hij wel kennen"

Silvano Vos heeft aangegeven waar een trainer van Ajax volgens hem aan moet voldoen. Dat vertelt hij bij Kale & Kokkie op AT5.

In het item vragen Kale & Kokkie of de voorkeur van Vos uitgaat naar een Nederlandse of buitenlandse trainer. Daar weet hij wel een antwoord op. “Persoonlijk denk ik toch wel een Nederlandse trainer. Ik weet niet hoe een buitenlandse trainer is, want dat is ook nieuw voor mij. Maar voor nu, omdat ik zelf nog nooit een buitenlandse trainer heb gehad, denk ik wel gewoon een Nederlandse trainer.”

Wat in ieder geval een eis van Vos is, is dat de nieuwe trainer Ajax goed moet kennen. “Ik vind persoonlijk dat als je naar een club gaat, dan moet je sowieso de club en de geschiedenis kennen.” Kokkie sluit zich daar dan ook bij aan. “Dat is wel belangrijk,” reageert hij.

Momenteel is OGC Nice-trainer Francesco Farioli kandidaat om trainer van Ajax te worden. Kokkie keek de wedstrijd tegen Paris Saint-Germain en denkt dat er wel wat moet gebeuren als hij naar Amsterdam komt. “Als hij coach van Ajax wordt, dan denk ik dat iedereen aardig zijn conditie mag gaan trainen, want hij zette ze (PSG, red.) wel vast. Hoog drukzetten, ver vooruit. En als je heel eerlijk bent: die wedstrijd hadden ze eigenlijk met 4-1 moeten winnen."

Lees meer:
0 reacties