Simon Tahamata baalt van Ajax-vertrek: "Wij verdienen dat niet"

Simon Tahamata in de ArenA
Simon Tahamata in de ArenA Foto: © BSR Agency

Simon Tahamata vertrok in februari na jaren bij Ajax. De 67-jarige oud speler van de Amsterdammers was echter graag nog langer gebleven.

In december had Tahamata een gesprek over zijn toekomst bij de club. "Ze zeiden: ’We gaan in februari kijken wat we gaan doen. Het wordt óf minder uren maken, óf een pensioen’", vertelt hij in de Telegraaf. De voormalig aanvaller zag een pensioen helemaal niet zitten, dus stelde Maurits Hendriks een halve werkweek voor. "Toen vroeg ik: hoe moet ik dat in godsnaam invullen? Waarop ze zeiden: maar je hebt toch vast wel een hobby? Maar ik heb géén andere hobby."

"De club is mijn hobby, voetbal en trainen zijn mijn hobby. Mijn hele leven staat in het teken van Ajax. Ach, het was zo pijnlijk allemaal. Waarom zeiden ze niet gewoon: hier heb je een contract voor onbepaalde tijd en beslis zelf maar wanneer het mooi is geweest?”, vervolgt een teleurgestelde Tahamata, die vervolgens aan de slag ging bij een voetbalschool in Berlijn.

Tahamata zag dat hij niet het enige Ajax-icoon was die moest vertrekken. "John Heitinga stapte er als hoofdtrainer, met alle risico van dien, op verzoek van de club eerder in omdat hij een Ajacied is en werd prompt afgedankt. Michel Kreek werd effetjes weggestuurd, net als Winston (Bogarde, red.) en Gerald (Vanenburg, red.)", somt hij op. "Daarna was ik aan de beurt. Wij verdienen dat niet. Als het zo doorgaat, houden we geen iconen meer over. Dat vind ik verschrikkelijk.”

Lees meer:
0 reacties