Sivert Mannsverk blikt terug: "Dit is Ajax, dat gaat hier niet"

Sivert Mannsverk
Sivert Mannsverk Foto: © Pro Shots

Sivert Mannsverk beleefde tegen FC Twente een niet zo fijn debuut voor Ajax. In gesprek met het Algemeen Dagblad blikt hij terug.

Mannsverk had pas enkele trainingen met Ajax erop zitten, toen hij van Maurice Steijn een basisplaats kreeg tegen FC Twente. Het werd geen succes en de Noor werd in de rust gewisseld. "Ik was natuurlijk zwaar ontevreden met mijn eigen wedstrijd, maar als team waren we gewoon zwak."

"Ik wilde juist laten zien waar ik toe in staat was. Dan hoorde ik, ook van vrienden die nieuwsgierig waren naar de reacties, dat ik het niveau niet had. Dat heb ik ook mee moeten dragen tijdens mijn lange revalidatie. Het was één van de zwaarste momenten uit mijn carrière. Ik had alleen in de Noorse competitie gespeeld. Alles was nieuw in Amsterdam. Ik werd geholpen, maar kon dat eigenlijk moeilijk van teamgenoten verwachten. Op dat moment had iedereen zijn eigen shit."

Daar bovenop kwam dat Mannsverk last kreeg van een voetblessure. "Dan hoop je snel terug te zijn. Door blessures van andere middenvelders voelde ik nog meer kansen om te spelen. Mijn blessure bleek alleen steeds complexer. Ik kreeg meerdere terugslagen. Je hoofd wil spelen en snel het tegendeel bewijzen, maar je lichaam vertelt je iets anders. En dat kun je niet forceren. Ik wist al: dit is Ajax. Bij Molde had het wellicht op tachtig procent gekund, maar dat gaat bij Ajax niet."

Het lange revalideren zorgde voor twijfels. "Ik ben een consequentie-denker. En ja, dan spoken ook twijfels door je hoofd of je nog wel slaagt bij Ajax. Maar toen besloot ik: 45 minuten gaan niet mijn carrière bij Ajax bepalen. Soms houdt alleen hoop je mentaal op de been. Dat putte ik uit trainingen, waar ik zag dat ik het niveau had, en bij Jong Ajax, waar ik besefte dat mijn kwaliteiten bij het Ajax-systeem passen."

Lees meer:
0 reacties