Sivert Mannsverk: "We zijn de underdog, maar daar hou ik dus van"

Sivert Mannsverk tegen FC Utrecht
Sivert Mannsverk tegen FC Utrecht Foto: © Pro Shots

Sivert Mannsverk kende een dramatische start bij Ajax, maar speelde tegen FC Utrecht een uitstekende pot. Donderdagavond staat hij met de Amsterdamse ploeg tegenover Aston Villa.

"Die wedstrijden kunnen leuk worden", voorspelt de Noor in gesprek met het Algemeen Dagblad. "We zijn de underdog, als ik de buitenwacht zo proef. Maar daar hou ik dus van. Niks is beter dan het ongelijk bewijzen als de verwachtingen laag zijn." Mannsverk is zelf fan van een andere Engelse club: Wigan Athletic. "Ik was zes jaar toen ik van mijn opa een shirt van Wigan Athletic kreeg. Sindsdien ben ik gek van die club. Mijn vader en broer hebben dat met Manchester City."

"In 2013 zijn we met het gezin naar de FA Cup-finale tussen beide clubs op Wembley gegaan. Mijn moeder en ik zaten tussen de fans van Wigan Athletic, mijn vader en broer aan de andere kant tussen de Citizens", vertelt hij. De liefde voor Wigan is ook bekend bij de club. De fans probeerden hem 'thuis' te brengen.

"Toen de eigenaar dat in de smiezen kreeg, waagde hij een paar jaar geleden een poging bij Molde. Hij hoorde dat ik getalenteerd was en vroeg naar mijn agent en zo. Het was alleen van beide kanten nog niet mogelijk", aldus Mannsverk.

Lees meer:
0 reacties