Sjaak Swart haalt uit: "Deze man heeft Ajax helemaal verpest"

Sjaak Swart is niet te spreken over Sven Mislintat. De Duitser werd afgelopen jaar aangesteld als technisch directeur van Ajax, maar dit werd geen succes. Volgens Swart heeft de voormalig directeur de club naar de afgrond geholpen.

"Dit heb ik nog nooit meegemaakt. Dat een elftal in anderhalf jaar zo naar de kloten is geholpen", begint Swart is gesprek met Veronica. "Door één man... de heer Mislintat, zo heet die. Ik heb een andere naam voor hem, maar die zal ik maar niet zeggen. Het is schandalig. Ik kende ze (de aankopen van Mislintat, red.) niet allemaal, maar ik ben op de hoogte van het type spelers die Ajax haalt."

Swart werd zelf ook nog benaderd door Mislintat. "Hij kwam aardig over, ik was een legend, zei hij. Hij wilde met mij praten, of ik wilde helpen. Ik heb een lijstje met spelers ingediend", vervolgt Swart. "Die is in de prullenbak gegooid. Hij heeft twaalf spelers gehaald. Ik kan er uren over doorpraten... Deze man heeft Ajax helemaal verpest. Ajax is gesloopt door die man. Misluktat? Dat is heel goed gezien."

"Van die twaalf spelers, zou er vroeger geen een aangenomen zijn", gaat Swart verder. De oud-voetballer wil niet vertellen welke namen er op zijn lijstje stonden. "Er voetbalt er één bij PSV, maar ik ga niet zeggen wie het is." Swart stelt dat het niet gaat om Noa Lang of Sergiño Dest. Ten slotte haalt hij nog een keer hard uit naar Mislintat. "Er loopt nu een onderzoek naar Ajax. Ik hoop dat hij gestraft wordt, want hij heeft de boel in de maling genomen. Dat is heel erg."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
11/08
Ajax
16:45
SC Heerenveen
zo
18/08
NAC Breda
16:45
Ajax
zo
1/09
Feyenoord
14:30
Ajax
zo
15/09
Ajax
14:30
FC Utrecht
za
21/09
Go Ahead Eagles
20:00
Ajax
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Ajax 0 0 0
2 Almere City 0 0 0
3 AZ 0 0 0
4 FC Groningen 0 0 0
5 FC Twente 0 0 0
6 FC Utrecht 0 0 0
7 Feyenoord 0 0 0
Bekijk de hele stand