Sjaak Swart kritisch: "Dat zie ik niet meer gebeuren, echt niet"

Sjaak Swart
Sjaak Swart Foto: © Pro Shots

Sjaak Swart is bepaald niet te spreken over de recente prestaties van Ajax. Het clubicoon denkt dat de Amsterdammers simpelweg bepaalde spelers missen en denkt dat er zowel in de verdediging als in de aanval versterking moet komen

"Of de resultaten te wensen over laten? Veel erger nog", zegt Swart aan AjaxShowtime. "Het kan zo veranderen. Alleen er moeten toch een paar spelers bijkomen en een paar spelers die gekomen zijn, hebben zich niet laten zien. Dat moet veranderen, want anders word je geen kampioen. En dat is het belangrijkste."

Zo vindt Swart het gebrek aan lengte achterin zorgelijk. "Wij speelden achterin met Barry Hulshoff of Spelbos. Die hebben jullie niet gekend, denk ik, maar die waren twee meter en die wonnen al hun kopduels. Als ik nu kijk, zie ik niemand bij Ajax achterin meer koppen. Zo hebben we al een hoop goals tegen gekregen. Daar moet er eentje komen van twee meter. Waar ze hem vandaan halen, maakt me niet uit, maar hij moet alleen maar de ballen wegkoppen, zodat de rest er iets mee kan doen."

Ook voorin mist Ajax kwaliteit. "Er moet een spits bij. Een spits die dertig, veertig goals maakt. Ik heb altijd met een spits gespeeld die dertig, veertig goals maakte. Maar ja, die kreeg ook goede voorzetten en die komen er nu niet meer. We hebben geen echte rechts en linksbuitens meer. Die gaan op de andere flank spelen. Het gaat allemaal met de tijd mee, maar ik zie het liefst toch een rechtsbuiten die er langs gaat, kijkt en de bal zo op iemands hoofd legt."

"Ik ben er altijd en er zijn daar best wat talenten, maar daar moet je apart mee gaan werken. Ik heb voor mezelf, want dat moet als je het wil halen, veel gedaan. Dus de dingen waar je zelf van denkt: daar ben ik niet echt goed in, die moet je gaan trainen. Dat zie ik niet meer gebeuren, echt niet. Dat heb ik wel gedaan. De voorzet, bijvoorbeeld. Ik heb twee jaar achter elkaar na elke training twintig ballen voorgegeven. Dan krijg je hem op een gegeven moment wel onder de knie. Maar als ik de voorzetten tegenwoordig zie, dat is huilen. En dat is het eerste wat je moet leren", aldus Mister Ajax.

Zet €10 euro in & ontvang €50 euro aan FREE bets!

Heb jij vertrouwen in Ajax komend weekend? Unibet heeft een mooie actie voor nieuwe spelers! Klik hier om je te registreren, zet minimaal 10 euro in op Ajax (of een andere wedstrijd) en krijg maar liefst vijf GRATIS weddenschappen van 10 euro!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
17/12
Ajax
16:45
PEC Zwolle
zo
14/01
Go Ahead Eagles
14:30
Ajax
zo
21/01
Ajax
16:45
RKC Waalwijk
za
27/01
Heracles Almelo
21:00
Ajax
za
3/02
Ajax
20:00
PSV
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
3 FC Twente 15 15 33
4 AZ 14 22 30
5 Go Ahead Eagles 14 5 22
6 Ajax 14 4 21
7 Sparta Rotterdam 14 1 21
8 SC Heerenveen 15 -5 19
9 PEC Zwolle 14 -3 17
Bekijk de hele stand