Sjoerd Mossou kritisch op Ajax: "Hoe kan het zo vaak ontsporen?"

Sjoerd Mossou
Sjoerd Mossou Foto: © Pro Shots

Sjoerd Mossou ziet dat er de laatste jaren bij Ajax een opstapeling van problemen heeft plaatsgevonden. Deze week kon daar de aandelenkwestie van Alex Kroes en Michael van Praag aan toegevoegd worden.

Mossou noemt met Quincy Promes, de rechtszaak over Abdelhak Nouri, Marc Overmars, Sven Mislintat en Kroes een aantal voorbeelden van zaken die ontspoorde. "Hoe kan het dat een club waar genoeg intelligente mensen werken, veel aardige mensen ook, zo vaak ontspoort zodra het om ethische, precaire kwesties gaat?", vraagt de journalist zich af in Algemeen Dagblad.

Volgens Mossou ontbreekt het in Amsterdam aan een moreel kompas. "Zover is het met Ajax gekomen inmiddels, het lijkt de staat van ons land wel: alle ethiek gaat ten onder in een niveauloos slagveld van jij-bakken, intriges en verwijten. Het kompas is zo hopeloos op hol geslagen dat niemand nog weet waar het noorden is", oordeelt hij. "Meer nog dan naar betere spelers of een goede trainer, snakt het Ajax van nu naar moreel leiderschap."

Lees meer:
0 reacties