'Sleutelwedstrijd' voor Ajax: "Dan wordt Feyenoord achtervolger"

Sjoerd Mossou
Sjoerd Mossou Foto: © Pro Shots

Feyenoord begint zondag met een voorsprong van drie punten aan de Klassieker tegen Ajax. Sjoerd Mossou beseft dat de Rotterdammers uitstekende zaken kunnen doen in de titelstrijd.

"Als Feyenoord de Klassieker wint, dan kunnen ze zich opmaken voor de titel met zes punten voorsprong en nog acht wedstrijden te gaan", zegt Mossou in de AD Voetbalpodcast. "Ze hebben een makkelijker programma dan Ajax en die voorsprong geeft een andere boost. Wint Ajax, dan is het nog niet beslist, maar wordt Feyenoord weer de achtervolger. Dus het wordt een sleutelwedstrijd."

Volgens Ajax-watcher Johan Inan is er veel vertrouwen in Amsterdam na de zege bij SC Heerenveen. "Ik heb nog nooit een speler of trainer van Ajax zichzelf in de underdog horen praten. Die woorden en geloof in eigen kunnen zitten wel in het DNA van de club. Heitinga doet het goed. Hij heeft nu zeven competitieduels gewonnen. Als hij kampioen wordt dan is de kans groter dat hij mag blijven zitten als hoofdtrainer, maar het is nu nog te vroeg om conclusies te trekken over Heitinga", aldus Inan.

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
1 Feyenoord 33 52 82
2 PSV 33 48 72
3 Ajax 33 50 69
4 AZ 33 34 67
5 FC Twente 33 37 61
6 Sparta Rotterdam 33 18 56
7 FC Utrecht 33 4 51
Bekijk de hele stand