Slot: "Ajax had een mindere fase, maar is alles weer aan het winnen"

Arne Slot
Arne Slot Foto: © Pro Shots

Arne Slot houdt, op de vooravond van de topper die Feyenoord speelt tegen AZ, nadrukkelijk rekening met Ajax in de titelrace. De oefenmeester geeft aan dat elke ploeg, vroeg of laat, te maken krijgt met een mindere periode, maar dat de ploeg van John Heitinga deze al gehad heeft.

"We zijn zeker nog niet aan het aftellen en helemaal niet in relatie met de stand op de ranglijst", legt Arne Slot uit op de persconferentie van Feyenoord voor de topper met AZ. "Maar je weet wel dat je in de eindfase van het seizoen belandt. Dan wil je er over het algemeen goed voorstaan. Dat is ons gelukt, maar dat is ook AZ gelukt en Ajax, PSV en Twente doen ook allemaal nog mee. Dan krijg je het cliché, dat in de eindfase van het seizoen écht het verschil gemaakt wordt.”

“In een lang seizoen kunnen er dingen mee én tegen zitten. Het gaat er altijd om, dat als je een valkuil hebt of als het even tegenzit, hoe snel je daar weer bovenop bent. Ik denk dat elke ploeg, elk team, wel eens een minder fase. Dan gaat het er altijd om: hoelang duurt zo’n fase? Hoe kom je er bovenop? Ajax heeft ook een mindere fase gehad, maar is de laatste weken in de Eredivisie ook weer alles aan het winnen. Je hoopt in eerste instantie die periode zo lang mogelijk niet te hoeven hebben en al je ‘m wel hebt, moet je ‘m zo kort mogelijk houden."

Zet €10 euro in & ontvang €50 euro aan FREE bets!

Heb jij vertrouwen in Ajax komend weekend? Unibet heeft een mooie actie voor nieuwe spelers! Klik hier om je te registreren, zet minimaal 10 euro in op Ajax (of een andere wedstrijd) en krijg maar liefst vijf GRATIS weddenschappen van 10 euro!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
30/09
RKC Waalwijk
21:00
Ajax
zo
8/10
Ajax
14:30
AZ
zo
22/10
FC Utrecht
12:15
Ajax
zo
29/10
PSV
14:30
Ajax
za
4/11
Ajax
21:00
SC Heerenveen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
11 PEC Zwolle 6 -4 7
12 SC Heerenveen 6 -7 6
13 RKC Waalwijk 6 -8 6
14 Ajax 5 -3 5
15 Vitesse 6 -7 3
16 FC Utrecht 6 -10 3
17 FC Volendam 5 -8 1
Bekijk de hele stand