Slot noemt Ajax-vernedering als hoogtepunt: "Extreme dominantie"

Arne Slot
Arne Slot Foto: © Pro Shots

De periode van Arne Slot bij Feyenoord is ten einde gekomen. In een afscheidsinterview met Feyenoord ONE gaat de oefenmeester in op zijn vele hoogtepunten.

De mooiste wedstrijd was de 6-0 zege op aartsrivaal Ajax, zo vertelt Slot. "Het zijn er zoveel geweest. Vaak benoem je een wedstrijd die tot een prijs heeft geleid. Dan zou je de bekerfinale of de wedstrijd tegen Go Ahead Eagles kunnen noemen. Je zou ook nog de uitoverwinning tegen Ajax na achttien jaar voor het eerst kunnen noemen."

"Als voor mij een wedstrijd eruit springt, omdat dat een prestatie was en dat is ook een drijfveer voor mij. Om dingen te presteren die daarvoor niet gepresteerd zijn. Dan moet ik aan de 6-0 op Ajax denken, dat is daarvoor nog nooit gebeurd", weet Slot.

De trainer had de score graag hoger uit zien vallen. "We hebben nog wel wat kansen gemist. Wat ook normaal is. In elke wedstrijd mis je kansen. We gingen als topfavoriet de wedstrijd in, maar de manier waarop... dat de tegenstander geen enkel schot op goal had tot de laatste minuten en wij een recordaantal doelpogingen hadden. Het was zo'n extreme dominantie."

Slot vervolgt: "Niet alleen in de 6-0, maar in het hele spelbeeld. De interactie tussen de spelers en het publiek, de blijdschap, de mensen die zo euforisch waren. Dat is de wedstrijd die mij het meest bij zou blijven. Als je dan een wedstrijd speelt waarin je de tegenstander hebt die in de laatste minuut voor het eerst op goal schiet, helaas zou ik bijna zeggen, dan is dat verdedigend een ongekende prestatie geweest."

"Zoveel doelpogingen tegen Ajax, dan komt er in die wedstrijd heel veel samen wat we in drie jaar getracht hebben zo goed mogelijk te maken", zegt Slot. Dat Ajax een dramatisch seizoen kende, zegt volgens hem niet alles. "Ik schat Ajax ook nog heel hoog in. Hoger dan andere mensen. Dit seizoen werd nog wel eens laagdunkend over ze gesproken. Ik vind dat ze goede spelers hebben. Ajax en Lazio schat ik om en nabij hetzelfde in. Winnen van Lazio was ook bijzonder, maar 6-0 en met zoveel dominantie, daar heb ik van genoten."

Lees meer:
0 reacties