Slot wijst naar 'verstandig' Ajax-beleid: "Is een logisch gevolg"

Arne Slot
Arne Slot Foto: © Orange Pictures

De meeste Eredivisiespelers die Louis van Gaal heeft opgenomen in zijn selectie spelen bij Ajax. Volgens Arne Slot is het verklaarbaar waarom PSV en Feyenoord minder voetballers afleveren.

"Dat zegt denk ik niet zo heel veel over waar PSV en Feyenoord op dit moment staan, maar wel heel veel over het voetballandschap in Nederland. Het is voor PSV en Feyenoord heel erg moeilijk om jongens die in de subtop spelen, en het daar heel goed doen, binnen te halen", aldus de trainer van de Rotterdammers op het perspraatje.

"Het gaat om bedragen die eigenlijk niet weggelegd zijn voor PSV en Feyenoord, afgezien van uitzonderingen als Joey Veerman en Quinten Timber. Dat is eigenlijk een heel vervelende ontwikkeling voor het Nederlandse voetbal, ook voor de spelers uit de subtop zelf", vervolgt Slot, die vorig seizoen drie internationals onder zijn hoede had in de personen van Justin Bijlow, Tyrell Malacia en Guus Til.

"Maar het is ook niet geheel verrassend dat de club die veruit, veruit, veruit het meeste geld te besteden heeft, ook de meeste internationals afvaardigt", doelt hij op Ajax. "Omdat zij ook, en dat vind ik zeer verstandig beleid van ze, in de jeugd al de beste spelers ophalen bij Nederlandse of buitenlandse clubs. Dat is het grote voordeel als je by far de rijkste club van Nederland bent, dan is dit een logisch gevolg."

Steven Berghuis

Ajax wint voor 50 (!) keer je inzet

Ajax speelt dinsdagavond de thuiswedstrijd in de Champions League tegen Napoli. Als nieuwe speler krijg je bij BetCity nu maar liefst 50 keer je inzet voor een overwinning van de Amsterdammers. Schrijf je hier in!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za 8 okt. 2022, 16:30
Eredivisie
FC Volendam -
-
Ajax -
zo 16 okt. 2022, 20:00
Eredivisie
Ajax -
-
Excelsior -
za 22 okt. 2022, 18:45
Eredivisie
RKC Waalwijk -
-
Ajax -
za 29 okt. 2022, 18:45
Eredivisie
Ajax -
-
Vitesse -
zo 6 nov. 2022, 16:45
Eredivisie
Ajax -
-
PSV -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 AZ 8 11 20
2 Ajax 8 17 19
3 PSV 8 15 18
4 Feyenoord 8 11 17
5 FC Twente 8 10 16
Bekijk de hele stand