Sneijder begrijpt niks van Ajax-verdediger: "Dit kan toch niet?!"

Wesley Sneijder en Marcel Maijer
Wesley Sneijder en Marcel Maijer Foto: © Pro Shots

Wesley Sneijder vindt dat Devyne Rensch niet hard genoeg werkt voor zijn plek bij Ajax. De analist is gefrustreerd over het gebrek aan werklust van de verdediger.

Bij de 1-1 van NEC stond Rensch simpelweg niet goed opgesteld. "Kijk, ik heb Rensch omcirkeld bij de beelden rond de eigen goal van Hato. Moet je kijken hoe makkelijk Chery kan wegdraaien bij Rensch in de zestien meter. Dit kan toch niet?!", opent Sneijder bij Veronica Offside.

"Daar moet je gewoon kort zitten. In de zestien meter mag je toch nooit zoveel ruimte weggeven. Het is bereidheid om daar kort te zitten. De échte wil om die wedstrijd te winnen. Die bereidheid ontbreekt gewoon bij hem", vervolgt de oud-middenvelder.

Volgens Sneijder is het een genot om tegen Rensch te spelen. "Daar begint het gewoon. Hij kijkt alleen naar Chery. Het is toch heerlijk als je als middenvelder ineens twee, drie meter in de zestien krijgt en rustig kan opendraaien? Dan is het bingo. Je moet daar gewoon kort zitten", weet Sneijder.

Jan Boskamp, eveneens aangeschoven in het programma, vindt Josip Sutalo dan weer niet goed. "Ik had het nog met Wim Kieft over Sutalo. Bij Dinamo Zagreb en bij de nationale ploeg speelde hij echt werelds. Maar bij Kroatië staat er een mannetje voor hem: Modric. Dus Sutalo pakt de bal af en levert hem meteen in bij Modric."

Als meevoetballende verdediger faalt Sutalo. "Modric kan je nog aanspelen als hij tussen vijf man staat, want hij doet er toch wel wat goeds mee. Nu denkt hij dat hij alles zelf moet doen, en daar heeft hij het ontzettend moeilijk mee", aldus Boskamp.

Lees meer:
0 reacties