Sneijder bezorgd over jeugdopleiding: "Wat ik zorgelijk vind..."

Wesley Sneijder
Wesley Sneijder Foto: © BSR Agency

Wesley Sneijder uit zijn zorgen over de jeugdopleiding van Ajax. De voormalig speler van de club heeft een slecht gevoel bij de gang van zaken in Amsterdam.

"Het gevoel is nog steeds hetzelfde", is het oordeel van Sneijder bij Veronica Offside over de situatie waarin Ajax zich begeeft. "Er is weinig veranderd en het is nog altijd een chaos. De spelers die zijn gekomen, zitten er nog in. Er zal heel veel moeten gebeuren. Dat gaat je niet binnen een jaar lukken, denk ik. Ik hoop dat ze ergens mee bezig zijn en ze iets uit de hoge hoed toveren."

De oud-voetballer gaat verder: "Wat ik zorgelijk vind, is dat er in de jeugdopleiding spelers rondlopen die meer verdienen dan spelers bij een middenmoter in de Eredivisie", onthult Sneijder. "En dan zitten ze ook nog eens op de bank. Dat vind ik zorgelijk. Dat soort spelers moet je zelf opleiden. Die kracht moet je weer gaan uitstralen. Dat gaat niet door spelers uit het buitenland te halen, die dan moeten spelen omdat ze contracten hebben", benadrukt hij.

Lees meer:
0 reacties