"Sneijder heeft de woordenschat van een tweejarige pandabeer"

Wesley Sneijder
Wesley Sneijder Foto: © Orange Pictures

Voor de functie van technisch directeur bij Ajax wordt de naam van Wesley Sneijder genoemd. Columnist en schrijver Nico Dijkshoorn kan het daar niet meer mee oneens zijn.

"Ik zal hier uitleggen waarom ik vind dat Wesley Sneijder nooit de opvolger mag worden van Marc Overmars: hij droeg een blauw maatpak toen hij trouwde met de ex van Jan Smit. Ik vind dat genoeg belastend materiaal om Sneijder levenslang de toegang tot alle stadions te ontzeggen", laat hij optekenen in Voetbal International.

"Voor wie nog twijfelt: Wesley liet tijdens zijn bruiloft witte duiven los en hij had een witte piano midden in een witte kamer staan. Voor wie nú nog twijfelt: hij had een restaurant op Ibiza waar ze het gerecht Uitgeklede Tong Picasso op het menu hadden staan", vertelt hij.

"Al heb je honderd keer, afwisselend met je linkerbeen en je rechterbeen, ballen in de kruising gejaagd, dat kan moeiteloos worden weggestreept tegen alles wat ik zojuist noemde. Wat ook niet helpt: Wesley heeft de woordenschat van een tweejarige pandabeer. Samen met Edwin van der Sar kan hij met moeite twee eenvoudige zinnen per uur formuleren. Dat lijkt mij een nadeel in het huidige professionele voetbal", besluit hij.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo 14 aug. 2022, 14:30
Eredivisie
Ajax -
-
FC Groningen -
zo 21 aug. 2022, 14:30
Eredivisie
Sparta Rotterdam -
-
Ajax -
zo 28 aug. 2022, 12:15
Eredivisie
FC Utrecht -
-
Ajax -
za 3 sep. 2022, 16:30
Eredivisie
Ajax -
-
SC Cambuur -
za 10 sep. 2022, 18:45
Eredivisie
Ajax -
-
SC Heerenveen -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
3 AZ 1 2 3
4 Excelsior 1 2 3
5 Ajax 1 1 3
6 FC Twente 1 1 3
7 FC Groningen 1 0 1
Bekijk de hele stand