Sneijder lacht om Van der Sar: "Hij gaat staan en begint met de mop"

Edwin van der Sar verlengde recent zijn contact bij Ajax. Aan tafel bij Veronica Offside gaan ze in op de verlenging van de algemeen directeur. Wesley Sneijder noemt het nieuwe contract 'mooi'.

"Logisch, ja... Ik vind het prima. Prima voor Ajax en voor hem. Het is een Ajax-icoon. Het is mooi dat je zulke mensen bij de club kunt houden", is Sneijder van mening. Columnist Hugo Borst ging in zijn column in op de dingen die fout gingen en volgens Kees Jansma gaat er inderdaad 'heel veel fout'. "Een paar ernstige zaken. Maar, hij heeft ook wel een paar dingen goed gedaan bij die club. Hij had zich in een aantal gevallen wel wat nadrukkelijker kunnen uitspreken, dat klopt. Maar dat is nou eenmaal niet zijn sterke punt", weet Jansma.

Sneijder haakt vervolgens in op het uitspreken van Van der Sar. "'Zak maar zeggen'", lacht de oud-prof. "Edwin zei altijd bij iedere zin 'zak maar zeggen'", legt Jansma uit. Sneijder weet daar nog wel een goede anekdote over: "We hadden een keer een periode, dat was met Van Basten. Als je dan te laat kwam, moest je een mop vertellen. Dat is het vervelendste wat er is. Op een gegeven moment kwam Edwin te laat en hij moest een mop vertellen", weet Sneijder nog goed.

"Dus hij gaat zo staan voor die groep en begint zijn mop te vertellen. Na elke regel had 'ie 'zak maar zeggen'. Op een gegeven moment, na acht keer 'zak maar zeggen', was hij de hele clou kwijt", lacht Sneijder. Wat zijn dan wel de sterke punten van Van der Sar? "Dit is een enorm groot bedrijf en je wordt niet zomaar algemeen directeur. Als je helemaal niks kan, ben je allang weg met een RVC die zich zo bemoeit met het aantrekken van spelers. Hij is zeer gekend in het buitenland en haalt daar heel veel dingen mee binnen. Dat is voor Ajax heel erg belangrijk", zegt Jansma.

Steven Berghuis

Ajax wint voor 50 (!) keer je inzet

Ajax speelt dinsdagavond de thuiswedstrijd in de Champions League tegen Napoli. Als nieuwe speler krijg je bij BetCity nu maar liefst 50 keer je inzet voor een overwinning van de Amsterdammers. Schrijf je hier in!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za 8 okt. 2022, 16:30
Eredivisie
FC Volendam -
-
Ajax -
zo 16 okt. 2022, 20:00
Eredivisie
Ajax -
-
Excelsior -
za 22 okt. 2022, 18:45
Eredivisie
RKC Waalwijk -
-
Ajax -
za 29 okt. 2022, 18:45
Eredivisie
Ajax -
-
Vitesse -
zo 6 nov. 2022, 16:45
Eredivisie
Ajax -
-
PSV -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 AZ 8 11 20
2 Ajax 8 17 19
3 PSV 8 15 18
4 Feyenoord 8 11 17
5 FC Twente 8 10 16
Bekijk de hele stand