Sonny Silooy: "Dát is Ajax, maar dat is er nu niet bij ons"

Sonny Silooy in de Johan Cruijff ArenA
Sonny Silooy in de Johan Cruijff ArenA Foto: © Pro Shots

Sonny Silooy speelde 343 officiële wedstrijden in het shirt van Ajax. In die periode won hij onder meer zeven landstitels, de wereldbeker voor clubs en de UEFA Cup. Over het spel dit seizoen is hij duidelijk.

"Sprankelend aanvallend voetbal met heel veel creativiteit en dominantie, dát is Ajax. In mijn tijd was 4-3-3 ons basissysteem", begint Silooy tegenover het Algemeen Dagblad. "Maar in het laatste kwartier van de eerste helft en het laatste kwartier van de tweede helft speelden we net zo vaak 3-3-4."

"We hebben altijd spelers uit onze opleiding kunnen halen, maar dan hadden we ook nog ervaren mannen eromheen", vervolgt de oud-verdediger. "Ik heb met Søren Lerby, Wim Jansen, Johan Cruijff en zelfs nog met Ronald Spelbos gespeeld. Dat is er nu niet bij ons. Ja, ik zeg 'ons'. Dat zien, en er zo voor staan, doet wel veel pijn hoor."

"Dat je nu zo realistisch moet zijn dat je hoopt op een vijfde plaats aan het eind van het seizoen. De vijfde plaats… Weet je, we blijven positief hoor. Ja, echt. 19de kun je niet worden in deze competitie. Slechter dan nu kan het niet gaan", besluit Silooy.

Lees meer:
0 reacties