Sontje Hansen merkt ontwikkeling: "Bij Ajax hield ik er niet van"

Sontje Hansen namens NEC in het duel met Ajax
Sontje Hansen namens NEC in het duel met Ajax Foto: © BSR Agency

Sontje Hansen heeft geen spijt van zijn transfer naar NEC. De 21-jarige aanvaller zei afgelopen zomer na tien jaar gedag tegen de jeugdopleiding van Ajax.

In Nijmegen hoort Hansen bijna altijd bij de eerste elf. "Ik had niet verwacht dat ik zoveel zou spelen dit seizoen, vooral door het fysieke gedeelte", vertelt Hansen bij Voetbal International, doelend op zijn verleden met veel blessureleed. "Ze hebben me veel geholpen met voeding en slaap. Ik voel ook dat het hier anders is dan bij Ajax. Bij Ajax is het meer technisch trainen, hier is het harder trainen."

Ook heeft de aanvaller 'zijn passie gevonden in verdedigen'. "Bij Ajax hield ik niet van verdedigen. Ik bleef altijd voorin hangen of ik sjokte mee terug. Bij Ajax speel je eigenlijk altijd op de helft van de tegenstander. Hier speel je soms wedstrijden op je eigen helft, dan moet je gewoon meeverdedigen als aanvaller", aldus Hansen. "Natuurlijk is het niet leuk als je de hele tijd moet meeverdedigen, maar als ik af en toe een sliding kan maken of een duel kan winnen, voelt dat wel krachtig en lekker."

Lees meer:
0 reacties