Sosa kon transfer maken naar Spaanse club: "Alles was duidelijk"

Branco van den Boomen en Borna Sosa
Branco van den Boomen en Borna Sosa Foto: © BSR Agency

Borna Sosa werd afgelopen zomer gehaald van VfB Stuttgart. De Kroatische linksback erkent in gesprek met Transfermarkt dat hij ook dichtbij was bij een transfer naar Spanje, Sevilla.

Transfermarkt vroeg Sosa om terug te kijken op de laatste dag van de zomerse transferperiode. Een verhuizing naar Zuid-Spanje was toen een reële optie. "Bij Sevilla was eigenlijk alles duidelijk. Alles zou tussen mij en de clubs geregeld worden. Uiteindelijk ging de transfer niet door vanwege de blessure van Marcos Acuña. Ajax had al langer interesse in mij, en ik wist dat het zou lukken als de deal met Sevilla niet doorging."

Voor de 26-jarige linkspoot zal Amsterdam niet zijn laatste bestemming zijn, zo erkent hij zelf. "De Eredivisie mag niet mijn eindbestemming zijn. Ik wil in ieder geval nog een stap zetten. Ik weet alleen nog niet waar naartoe. Dat kan naar de Premier League zijn, of terug naar de Bundesliga. Ik vind die competitie erg aantrekkelijk, maar de competitie is niet het allerbelangrijkste", aldus Sosa.

"Ajax is ook een springplank, dus van hieruit kun je doorstromen naar de Premier League of een andere topcompetitie", vervolgt hij. "Ik keek naar wat goed voor mij was en Ajax had een goed verhaal. Het was een goede transfer voor mij en ik zou het opnieuw doen."

Lees meer:
0 reacties