Spaan niet onder de indruk: "Bij dezen houd ik mijn hart al vast"

Henk Spaan
Henk Spaan Foto: © Orange Pictures

Henk Spaan zet zijn vraagtekens bij de interesse van Ajax in Maurits Hendriks. De Amsterdammers zouden in de voormalig hockey-coach een geschikte opvolger vinden van de voorzitter van de RvC van Ajax, Leen Meijaard.

"Eerlijk gezegd moest ik opzoeken wie er ook alweer de voorzitter was van Ajax’ RvC, het orgaan dat verantwoordelijk is voor de voorgenomen benoeming van Maurits Hendriks tot assistent-baas-rechterhand-klankbord van Edwin van der Sar", schrijft Spaan in Het Parool. "Hij heet Leen Meijaard. Bij dezen houd ik mijn hart al vast voor de grijnzende televisiekoppen die het zullen hebben over een 'losersvlucht' na een uitverlies van Ajax in Europa.

"Verder heb ik enige moeite om niet te schieten in de Johan Derksenreflex: 'Wat hebben die hockeyego’s in het voetbal te zoeken?", gaat Spaan verder. "Valentijn Driessen schreef al dat Johan Cruijff zich zou ‘omdraaien in zijn graf’. Goddank wist de toenmalige RvC te verhinderen dat Tsjeu La Ling van Ajax een dependance zou maken van zijn smoezelige bedrijven, een lang gekoesterde wens van Cruijff."

"En wist Van Basten te verhinderen dat alle jeugdtrainers op De Toekomst zouden worden ontslagen, ook zo’n plan", vervolgt de journalist. "Blijft de vraag of iemand die groot werd in het hockey en doorgroeide in het NOC-milieu met zijn zeilen-paarden-roeien-en-ritmische-gymnastiekcultuur, kan gedijen in een bestuurskamer waar Sjaak Swart net bezig is met het vertellen van de laatste mop."

"We kunnen ons nauwelijks voorstellen dat de man die bekend werd door het wegsturen van een turner wegens doorzakken, op De Toekomst een langer gesprek dan drie woorden kan voeren met de gemiddelde Amsterdamse voetbalouder. Zie hem eens onhandig zijn blazer dichtknopen. En weer open", aldus Spaan.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za 8 okt. 2022, 16:30
Eredivisie
FC Volendam -
-
Ajax -
zo 16 okt. 2022, 20:00
Eredivisie
Ajax -
-
Excelsior -
za 22 okt. 2022, 18:45
Eredivisie
RKC Waalwijk -
-
Ajax -
za 29 okt. 2022, 18:45
Eredivisie
Ajax -
-
Vitesse -
zo 6 nov. 2022, 16:45
Eredivisie
Ajax -
-
PSV -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 AZ 8 11 20
2 Ajax 8 17 19
3 PSV 8 15 18
4 Feyenoord 8 11 17
5 FC Twente 8 10 16
Bekijk de hele stand