Spaan noemt noemt manager uit Engeland als nieuwe Ajax-trainer

Henk Spaan
Henk Spaan Foto: © Orange Pictures

Henk Spaan heeft een opvallende naam genoemd om de nieuwe trainer van Ajax te worden. Hij noemt de naam van Kieran McKenna, de trainer van Ipswich Town. Dat schrijft hij in zijn rubriek Spaan geeft punten in Het Parool.

Het is dit seizoen ongekend spannend in de Championship, de op één na hoogste voetbalcompetitie van Engeland. De ploeg van McKenna is nu de koploper met 84 punten uit 39 wedstrijden. Vlak daarachter staat Leeds United met 83 punten. Leicester City staat met 82 punten op de derde plaats, maar heeft nog een wedstrijd tegoed. De top twee van de Championship promoveert direct naar de Premier League en de nummers drie tot en met zes strijden in de play-offs om het laatste plekje in de hoogste voetbaldivisie van Engeland.

Spaan werd enthousiast van de Ipswich Town-trainer door een artikel in The Athletic. “Hij is een uitstekende opleider die Ipswich al een veel hogere collectieve transferwaarde heeft bezorgd dan verwacht. Hij speelt aanvallend voetbal en bekommert zich niet meteen om tegendoelpunten. Dit seizoen won hij twee keer met 4-3. Dit citaat schreeuwt Ajax: Weinig elftallen bezorgen de bal zo snel van de keeper naar de voorhoede, terwijl de tegenstander op schaduwen jaagt.”

Daarom denkt Spaan ook dat McKenna goed zou passen bij Ajax. “Doordeweeks wordt er veel aan videoanalyse gedaan en McKenna is gespitst op individuele vooruitgang van de spelers. Hij speelt met vleugels en een nummer tien.” Ook heeft de club onder zijn er uitstekende statistieken te zien sinds McKenna de coach is. “In een klassement van het gemiddeld aantal gewonnen punten per wedstrijd in Championship en Premier League staat hij derde achter Pep Guardiola en Mikel Arteta, maar voor Jürgen Klopp, Unai Emery en Erik ten Hag”, besluit Spaan.

Lees meer:
0 reacties