Spaan: "René van der Gijp had nog nooit zoiets geks gehoord"

Henk Spaan
Henk Spaan Foto: © Orange Pictures

Henk Spaan is niet te spreken over de uitspraken van René van der Gijp bij VI Vandaag. Van der Gijp liet weten dat hij een 'teringhekel' had aan Ajacieden. Dat is bij Spaan in het verkeerde keelgat geschoten. De columnist geeft de analist een 'vijf'.

René van der Gijp
Van der Gijp heeft 'teringhekel' aan Ajax: "Heeft wel een reden" Lees ook

"Volgens René van der Gijp, 'lachen, man', had hij vroeger bij het Nederlands elftal een 'teringhekel' aan spelers van Ajax", schrijft Spaan in zijn column voor Het Parool. "Die hadden het maar steeds over positiespel en dat je een teamgenoot moest aanspelen op zijn goede been. 'Ruud en ik' vonden dat best raar. Van der Gijp heeft het vaak over 'Ruud en ik'. Omgekeerd hoor je het zelden."

"Er is dan ook een verschil tussen de twee pundits: Gullit heeft een geweldige carrière gehad, Van der Gijp niet", vervolgt Spaan. "Hij beschreef een avond bij Cruijff thuis waar ook Van Basten en Piet Keizer waren. 'Dan zit je te kijken naar de beste voetballer van de wereld, geweest in dit geval, hij was trainer van Barcelona. Maar die beginnen ook over positiespel enzo.' Van der Gijp had nog nooit zoiets geks gehoord: professionals die over hun vak praten."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za 6 aug. 2022, 16:30
Eredivisie
Fortuna Sittard -
-
Ajax -
zo 14 aug. 2022, 14:30
Eredivisie
Ajax -
-
FC Groningen -
zo 21 aug. 2022, 14:30
Eredivisie
Sparta Rotterdam -
-
Ajax -
zo 28 aug. 2022, 12:15
Eredivisie
FC Utrecht -
-
Ajax -
za 3 sep. 2022, 16:30
Eredivisie
Ajax -
-
SC Cambuur -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Ajax 0 0 0
2 AZ 0 0 0
3 Excelsior 0 0 0
4 FC Emmen 0 0 0
5 FC Groningen 0 0 0
Bekijk de hele stand