Spaanse spelers troostten Sneijder in kleedkamer na WK-finale

Wesley Sneijder
Wesley Sneijder Foto: © Orange Pictures

Kees Jansma trof na de WK-finale van 2010 twee Spanjaarden in de kleedkamer van Oranje. Dat laat hij weten in gesprek met FC Update.

“Het eerste wat ik me herinner, is dat ik dacht dat ik in de verkeerde kleedkamer kwam”, vertelt Jansma. Dat bleek echter toch anders te zitten. “Ik kwam de kleedkamer in, ik keek in de douches en daar zaten Iniesta en Sergio Ramos. Die zaten op de grond in onze badkamer. Ik zei: ‘Hallo?’ Toen zeiden zij: ‘Eerst onze vriend Wesley troosten, daarna gaan we feest vieren’. Dat vond ik echt heel ontroerend, dat vond ik echt heel mooi.”

Ook weet hij nog dat de kleine middenvelder zelf niet zoveel te zeggen had op dat moment. “Als je een finale verliest, topsporters, daar komt geen leuk woord uit hoor. Maar het moest wel, want we moesten de volgende morgen ook vroeg terugvliegen en in het hotel waren de vrouwen en de kinderen. Je kunt dan niet de hele dag blijven mokken en doen. De kater is voor veel spelers misschien pas later gekomen.” Oranje verloor in 2010 de WK-finale van Spanje met 0-1.

Lees meer:
0 reacties