Spitse als bondscoach van Oranje? "Staat in de sterren geschreven"

Sherida Spitse
Sherida Spitse Foto: © BSR Agency

Iwan van Duren weet het zeker: er loopt een fenomeen op onze velden. Haar naam? Sherida Spitse. In De Contractspeler is Van Duren vol lof over de recordinternational van de OranjeLeeuwinnen.

"Wie wel eens in Zeist komt in het hoofdkwartier van de KNVB kent ze wel. De cirkel met standbeelden waarin de grootste spelers uit onze rijke voetbalgeschiedenis in brons zijn gegoten", begint Van Duren zijn verhaal. "Johan Cruijff uiteraard, de net tachtig geworden Willem van Hanegem, Ruud Gullit. Een paar jaar geleden waren we zelf aanwezig bij een historisch moment toen Sarina Wiegman als eerste vrouw werd toegevoegd aan het illustere gezelschap."

Als het aan de journalist ligt, komt daar 'op niet al te lange termijn een tweede vrouw bij'. "Ditmaal geen trainer maar een speelster. Want Sherida Spitse doet dingen die nog geen voetballer eerder deed in ons land. Geen man en geen vrouw", is hij onder de indruk. "Na het vertrek van Sarina Wiegman naar Engeland groeit Sherida Spitse steeds meer uit tot het uithangbord van het Nederlandse vrouwenvoetbal", merkt Van Duren op.

Hij denkt dat Spitse op termijn Wiegman achterna gaat als coach van Oranje. "Het staat dan ook in de sterren geschreven dat zij op een dag de nieuwe bondscoach gaat worden. En anders toch minimaal coach van haar Ajax. Maar zover is het nog lang niet, want de huidige aanvoerder van Ajax en Oranje is dan wel 34, maar staat nog steeds in de frontlinies van het vrouwenvoetbal", weet hij.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
11/08
Ajax
16:45
SC Heerenveen
zo
18/08
NAC Breda
16:45
Ajax
zo
1/09
Feyenoord
14:30
Ajax
zo
15/09
Ajax
14:30
FC Utrecht
za
21/09
Go Ahead Eagles
20:00
Ajax
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Ajax 0 0 0
2 Almere City 0 0 0
3 AZ 0 0 0
4 FC Groningen 0 0 0
5 FC Twente 0 0 0
6 FC Utrecht 0 0 0
7 Feyenoord 0 0 0
Bekijk de hele stand