Spitse: "Je gaat toch ook niet gratis bij Albert Heijn werken?"

Sherida Spitse
Sherida Spitse Foto: © BSR Agency

Sherida Spitse, captain van Ajax Vrouwen en recordinternational van de OranjeLeeuwinnen, spreekt zich nadrukkelijk uit over de staat van sommige Nederlandse clubfaciliteiten.

En daarbij neemt ze geen blad voor de mond. In gesprek met De Telegraaf haalt ze uit. "Lang niet alle Eredivisieclubs kunnen volle bak trainen. Er ontbreken teveel randvoorwaarden. De faciliteiten en de vergoedingen zijn gewoon niet oké."

De aanvoerster van Ajax wilde het na haar terugkeer in de Eredivisie tijd geven. "Maar we zijn al een tijdje bezig met de Vrouwen Eredivisie, hè. Dan stappen AZ en FC Utrecht eruit, dan stappen ze er weer in. Dan denk ik: stap er dan ook goed in! Geef iedereen om te beginnen een contract."

Spitse zegt daarbij dat er in Nederland te weinig salaris betaalt wordt, in het algemeen. "Je gaat toch ook niet gratis bij Albert Heijn werken? Of voor reiskosten? Dat is precies hetzelfde wat veel speelsters in Nederland meemaken. Het is ons werk en dan mag je toch op zijn minst minimumloon verwachten? Dat stukje ligt toch echt bij de KNVB, omdat iedere club volgens de licentievoorwaarde slechts vier contractspelers moet hebben. Dat is helemaal niks, dat kan niet."

Volgens de recordinternational is het daarom ook gewoon een kwestie van niet denken, maar doen. "Zoveel geld kost het niet. Als je echt wat wil, zoals Ajax, dan zie je uiteindelijk dat het zich uitbetaalt. Kijk hoe goed we het doen in de Champions League. Voor ’Chelsea’ zijn al meer dan 20.000 kaartjes verkocht en we hebben nog een maand te gaan. Kijk, we willen in Nederland van alles. Maar dan moet je onze meiden wel de kans bieden om fullprof te zijn. Dat wordt niet gedaan en daar maak ik me wel een beetje boos om."

Lees meer:
0 reacties