Spitse hoopt op hulp van Telstar: "Mogen ze een biertje drinken"

Sherida Spitse bij Ajax
Sherida Spitse bij Ajax Foto: © BSR Agency

Ajax Vrouwen maakt nog altijd kans op het kampioenschap. De Amsterdammers wonnen woensdagavond de topper van PSV Vrouwen (2-1), terwijl koploper FC Twente Vrouwen verloor op bezoek bij Fortuna Sittard Vrouwen. Met nog één wedstrijd te gaan is het verschil tussen beide ploegen drie punten.

Sherida Spitse schoot Ajax Vrouwen vlak voor tijd vanaf elf meter naar de zege op PSV Vrouwen. "Dit zijn wel de mooiste momenten van zo'n wedstrijd. Dat er publiek is, dat het 1-1 staat, dat de druk erbij is. Ik hou daar persoonlijk wel van", glundert de captain van de Amsterdammers bij ESPN.

Na haar goal kwam er flink wat ontlading uit bij de recordinternational van Oranje. "Bij die 2-1 wist ik dat Twente achterstond, dus dan moeten wij ook winnen, anders heeft het vrij weinig zin. Wanneer ik wist dat Twente achterstond? Op een gegeven moment kwamen er meiden in, die gaven dat door, dat we moesten scoren om die druk erop te houden. Dat hebben we goed gedaan."

Ajax Vrouwen speelt volgende week tegen ADO Den Haag Vrouwen, terwijl FC Twente Vrouwen het in De Grolsch Veste opneemt tegen Telstar Vrouwen. Spitse en co zullen hopen op een stunt van de ploeg uit Velsen-Zuid. "Telstar is vast wel gemotiveerd. Het is hier om de hoek. Ze gaan ons hopelijk een beetje helpen. We moeten zelf eerst onze wedstrijden winnen en dan moeten we het zien. Of Telstar, mocht het zover komen, welkom is op ons kampioensfeest? Ja, dan mogen ze zeker een biertje komen drinken", lacht Spitse.

Lees meer:
0 reacties