Spitse na nederlaag in Rome: "Kan ons eigenlijk niks verwijten"

Sherida Spitse in het shirt van Ajax
Sherida Spitse in het shirt van Ajax Foto: © BSR Agency

Sherida Spitse baalt flink van de nederlaag van Ajax Vrouwen op bezoek bij AS Roma. De captain vond haar ploeg voor rust veel slordiger dan in de wedstrijd tegen Paris Saint-Germain, waarin de Amsterdammers met 2-0 wonnen.

"De aanname was niet goed, de bal was net te zacht of we wisten op het juiste moment niet waar de bal naartoe moest. Wat we vorige week goed deden, ging nu minder goed", merkt Spitse op bij de NOS. Ajax Vrouwen ging met 2-0 onderuit in Rome. "Maar ik kan ons eigenlijk niks verwijten."

"De meeste meiden hebben zoveel wedstrijden in korte tijd nog niet meegemaakt. Ik ben eigenlijk de enige. We hebben een aantal dingen goed gedaan, maar door vermoeidheid maak je fouten. Dat is een stukje ervaring", ging Spitse verder. De captain van de Amsterdammers kreeg vervolgens de vraag 'wat het echte Ajax is'.

Dat vindt Spitse moeilijk om te zeggen, zo geeft ze aan. "Roma is een heel andere tegenstander dan Paris Saint-Germain. Ik vond ons niet slecht. Door onze eigen fouten stonden we heel snel met 2-0 achter en dan is het moeilijk om daar bovenop te komen."

Lees meer:
0 reacties