Spitse steekt hand in eigen boezem: "Ik moet die bal wegrammen"

Sherida Spitse
Sherida Spitse Foto: © Pro Shots

Sherida Spitse baalt flink na het 1-1 gelijke spel tegen Finland. De captain van Ajax Vrouwen en de OranjeLeeuwinnen erkent dat ze bij de gelijkmaker van Jutta Rantala anders had moeten handelen.

"Het waren spannende laatste minuten. We hebben geen goede wedstrijd gespeeld. Dit was het maximale, een punt. Maar het is wel zuur, die goal. Ik moet die bal gewon wegrammen. Ik wil het voetballend oplossen. Daar baal ik van", zegt de verdedigster bij de NOS.

Spitse rekent het zichzelf aan: "Ja, tuurlijk. Het is één moment. Natuurlijk hebben ze meerdere mogelijkheden gehad, maar dit is precies zo'n moment... Voetballend, dat is wie ik ben, maar die bal moet gewoon weg. Daardoor scoren ze. Daar baal ik van, ja."

De Oranje-captain was niet blij met het punt. "Het is niet dat we een hele goede wedstrijd hebben gespeeld. We hebben het maximale eruit gehaald, dat is wat het is. We hebben op momenten wel goed gevoetbald, maar niet zoals we kunnen. We hebben een punt, uit. Dat is oké. Dan moeten we het in juli afmaken. Maar het was lekker geweest als we twee extra punten hadden gehad."

"Natuurlijk gaan we altijd voor de drie punten en willen we dat altijd. Maar als je kijkt naar het spelbeeld, ging het wel op en neer. Dan denk ik dat het een terechte uitslag is. Alleen we hadden zelf misschien iets meer kunnen doen. Dat is niet gelukt, helaas", aldus Spitse, die ook baalde dat Lieke Martens met een puntje tegen Finland afscheid neemt van Oranje. "Dat is zuur. Ze is een grote speelster, heeft veel betekend voor ons, voor het Nederlandse vrouwenvoetbal. Een fantastische speelster om naar te kijken. Dat is wel zonde."

Spitse vervolgt: "Dan had je helemaal voor haar drie punten willen hebben. Zij kan heel trots zijn op haar carrière die ze heeft gehad, clubs waar ze heeft gespeeld, prijzen die ze heeft gepakt, het Nederlands team waar ze heel vaak voor is uitgekomen. Ik denk dat we chapeau mogen hebben voor Lieke."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
11/08
Ajax
16:45
SC Heerenveen
zo
18/08
NAC Breda
16:45
Ajax
zo
1/09
Feyenoord
14:30
Ajax
zo
15/09
Ajax
14:30
FC Utrecht
za
21/09
Go Ahead Eagles
20:00
Ajax
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Ajax 0 0 0
2 Almere City 0 0 0
3 AZ 0 0 0
4 FC Groningen 0 0 0
5 FC Twente 0 0 0
6 FC Utrecht 0 0 0
7 Feyenoord 0 0 0
Bekijk de hele stand