Spitse: "Wat we hier hebben bij Ajax, dat is echt goed geregeld"

Sherida Spitse (Ajax) juicht na haar doelpunt tegen PEC Zwolle
Sherida Spitse (Ajax) juicht na haar doelpunt tegen PEC Zwolle Foto: © Orange Pictures

Sherida Spitse keerde in 2021 terug op de Nederlandse velden, waar ze een contract tekende bij Ajax Vrouwen. De recordinternational van Oranje sluit echter niet uit toch weer naar het buitenland te vertrekken.

Spitse ziet namelijk dat het vrouwenvoetbal zich in andere landen sneller ontwikkelt en had gehoopt dat Nederland verder zou zijn. "Daar ben ik teleurgesteld over als ik heel eerlijk ben", vertelt ze in de Volkskrant. "Wat we hier hebben bij Ajax, met eten, met performance trainers, met fysio’s, dat is echt top, dat is echt goed geregeld. Maar als ik dat dan vergelijk met andere clubs. Dan denk ik: we maken stapjes, maar het zijn hele kleine stapjes."

De middenveldster weet dat bij veel clubs speelsters naast het voetbal moeten werken. "Zij kunnen natuurlijk niet zo vaak en intensief trainen. Dan kun je niet verwachten dat het niveau omhooggaat", is Spitse reëel. Wat haar betreft is het hoog tijd dat alle speelsters minstens het minimumloon gaan verdienen. Daarbij kijkt Spitse ook naar Engeland. "De gemiddelde leeftijd is er 26, 27 jaar, maar ja, daar is op een gegeven moment geld in gepompt."

"In Nederland wordt er veel geïnvesteerd in de opleiding van jeugd, maar als je groter en beter wilt worden, moet je daar niet in blijven steken. Er moet een schepje bovenop, zodat het aantrekkelijker wordt voor ervaren speelsters", besluit Spitse.

Lees meer:
0 reacties