Spitsenstrijd bij Oranje: "Dat was voor Leuchter veel beperkter"

Romee Leuchter in actie voor de Oranje Leeuwinnen
Romee Leuchter in actie voor de Oranje Leeuwinnen Foto: © Pro Shots

Bondscoach Andries Jonker heeft een puzzel te leggen als het gaat om de spitspositie bij de OranjeLeeuwinnen. Voorlopig kan hij niet beschikken over Vivianne Miedema en dus moet Jonker op zoek naar een vervanger.

Op Malta gaf hij de kans aan Fenna Kalma, Lineth Beerensteyn en Romée Leuchter. "De tijd van kansen geven is voorbij. Jullie weten ook wie er op Malta in de spits zou hebben gespeeld, als er niks gebeurd was. Dan had Vivianne in de spits gespeeld. Nu is dat niet zo", zei Jonker na afloop van de overwinning op Oostenrijk (4-0) tegenover Vrouwenvoetbalnieuws.nl.

Dat betekent dus dat de bondscoach kansen moet gaan geven. "Want ik heb geen idee wie de beste spits is in het Nederlands team. Fenna doet het hartstikke goed in Nederland, Romée is een behoorlijk aantal weken geblesseerd geweest en Lineth heeft een behoorlijke historie in het Nederlands elftal, die positief is, en is in goeden doen bij Juventus."

"Dan gaat het erom: wat doen ze in het Nederlands elftal? Alle drie heb ik ze meegenomen", zegt Jonker over de interlandperiode in Malta. "Ze hebben alle drie naar mogelijkheden de gelegenheid gekregen om te laten zien wat ze kunnen. Dat was voor Romée veel beperkter, omdat ze bij Ajax maar twee keer een halfuur had gespeeld de laatste maanden", geeft de bondscoach aan.

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
1 Feyenoord 34 51 82
2 PSV 34 49 75
3 Ajax 34 48 69
4 AZ 34 33 67
5 FC Twente 34 39 64
6 Sparta Rotterdam 34 23 59
7 FC Utrecht 34 5 54
Bekijk de hele stand