Steijn duidelijk over Ajax-ontslag: "Dat raakte me véél meer"

Maurice Steijn op de tribune
Maurice Steijn op de tribune Foto: © Pro Shots

Maurice Steijn wil weer aan de slag als trainer. De oefenmeester kende afgelopen seizoen een dramatische en korte periode bij Ajax, waar hij het liefst zo weinig mogelijk meer over praat. 

Steijn bleef na zijn ontslag bij Ajax bewust een tijdje uit de media. "Ik denk dat het goed was om de boel even de boel te laten. Ajax is zo groot, óveral word je ermee geconfronteerd", vertelt hij in een uitgebreid interview met De Limburger. "Inmiddels begint het weer te kriebelen en heb ik zin om aan de slag te gaan. Liefst zou ik half juni ergens beginnen, zodat ik bij een nieuwe club de hele voorbereiding kan meedraaien."

De oefenmeester koestert helemaal geen wrok jegens Ajax. "Het hoofdstuk Ajax is helemaal afgesloten en ik wil er niet te veel over zeggen", stelt hij. "Ik gun iedereen bij de club het beste en hoop dat ze de weg naar boven inzetten. Met mij is het geen goed huwelijk geweest, dat kan gebeuren, no hard feelings. Als je moet vertrekken bij een club is dat nooit leuk, dus dat gold voor mij nu ook."

Toch was zijn vertrek bij Ajax niet het dieptepunt uit de carrière van Steijn. "Toen ik weg moest als trainer bij ADO raakte me dat véél meer. Dat was mijn eerste job, het is nog altijd mijn club", legt hij uit. "Dat deed écht pijn. Bij Ajax voelde ik vooral teleurstelling, meer niet. "Natuurlijk denk ik wel eens: stel dat het wél was gelukt? Stel dat ik met Ajax kampioen was geworden? Dan ziet de wereld er heel anders uit. We weten tenslotte allemaal waar succesvolle Ajax-trainers eindigen."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
11/08
Ajax
16:45
SC Heerenveen
zo
18/08
NAC Breda
16:45
Ajax
zo
1/09
Feyenoord
14:30
Ajax
zo
15/09
Ajax
14:30
FC Utrecht
za
21/09
Go Ahead Eagles
20:00
Ajax
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Ajax 0 0 0
2 Almere City 0 0 0
3 AZ 0 0 0
4 FC Groningen 0 0 0
5 FC Twente 0 0 0
6 FC Utrecht 0 0 0
7 Feyenoord 0 0 0
Bekijk de hele stand