Steijn eerlijk over Ramaj: "Dat is de fout die ik heb gemaakt"

Maurice Steijn
Maurice Steijn Foto: © Pro Shots

Maurice Steijn vindt dat hij duidelijker had moeten zijn naar Diant Ramaj bij Ajax. Jay Gorter stond bij Steijn onder de lat. Steijn denkt dat Nick Olij het niet slechter had gedaan dan Diant Ramaj.

Sven Mislintat koos ervoor Ramaj naar Amsterdam te halen terwijl Steijn Olij wilde. "De hele technische staf en scouting wilde Olij hebben. Mislintat haalde Ramaj op eigen houtje. Ook een prima keeper, maar ik denk dat Olij het niet minder had gedaan bij Ajax", zegt Steijn bij Rondo van Ziggo Sport.

Dat Ramaj bij Steijn niet onder de lat stond was niks persoonlijks. "Ramaj was pas vijf dagen bij ons. Dat had helemaal niets te maken met dat ik Olij wilde hebben, want je kiest uiteindelijk voor de beste keeper. Wat heb ik eraan om daar een of ander spel van te maken? Ramaj was heel bescheiden op de training, terwijl Gorter al wat wedstrijden in de voorbereiding keepte".

"Vrijdag (Ajax speelde op zaterdag, red.) kreeg ik een onderbuikgevoel, waardoor ik tegen mijn keeperstrainer Anton (Scheuntjens, red.) zei: wat nou als er iets met Rulli gebeurt, wat vind jij? Hij zei: ik denk nog niet dat Ramaj er klaar voor is, ik zou dan voor Gorter kiezen. Dat gevoel had ik ook. De rest van de staf vond dat ook", vervolgt Steijn.

Steijn is eerlijk. "De fout die ik heb gemaakt: wij vonden dat Gorter verhuurd moest worden, dus wij dachten dat Ramaj op een natuurlijke manier de tweede doelman achter Rulli zou worden. Ik koos er toen voor om niet te zeggen wie de tweede keeper was, omdat ik Gorter dan weer hoop zou geven en Ramaj misschien weg zou duwen."

"Achteraf had ik heel duidelijk tegen Ramaj moeten zeggen: joh Diant, je bent er net en hebt nog even tijd nodig. Ik kies nu voor Gorter en als dadelijk duidelijk wordt dat jij de eerste keeper bent, dan ga je die plek invullen. Dat had ik gewoon beter moeten communiceren", zegt Steijn.

"Daar heeft hij laatst iets over gezegd en daar heeft hij gelijk in. Aan de andere kant heeft Gorter nooit dusdanige blunders gemaakt dat ik vond dat ik hem moest slachtofferen", besluit Steijn.

Lees meer:
0 reacties