Steijn had andere keeper voor Ajax in gedachten: "Iedereen wilde hem"

Maurice Steijn had afgelopen zomer het liefst doelman Nick Olij naar Ajax gehaald. Dat vertelt de voormalige trainer van de Amsterdammers in de Casa Di Beau winterspecial.

In de special van Beau van Erven Dorens blikt Steijn terug op zijn tijd bij de Amsterdammers. In deze periode ging het vooral over de moeizame samenwerking met de toenmalige directeur voetbalzaken van Ajax. De oefenmeester stelde onder andere voor om spelers als Hakim Ziyech en Nicolás Tagliafico te halen. Ook wilde Steijn zich graag versterken met doelman Nick Olij.

Mislintat besloot echter om de adviezen naast zich neer te leggen. De Duitse directeur ging met name winkelen in zijn geboorteland, vertelt de coach, en haalde doelman Diant Ramaj: "Er werd opeens ook een Duitse keeper gehaald, maar ik wilde Olij. Iedereen wilde Olij. Niet alleen de scouting, maar ook de technische staf."

Aan de Ramaj heeft de trainer uitgelegd dat het niet aan hem ligt, maar dat Steijn liever een andere keeper erbij had gehad: "Olij had de leeftijd die we misten, hij spreekt de taal en ik had eerder goed met hem samengewerkt", besluit de coach.

Lees meer:
0 reacties