Steijn: "Lag niet aan mijn vader, dat is daarna ook wel gebleken"

Maurice Steijn op de tribune bij Ajax - FC Twente (2024)
Maurice Steijn op de tribune bij Ajax - FC Twente (2024) Foto: © Pro Shots

Sem Steijn imponeert dit seizoen bij FC Twente, maar zal ook altijd bekend blijven staan als de zoon van voormalig Ajax-trainer Maurice Steijn. De aanvallende middenvelder vindt het geen voordeel dat zijn vader voetbaltrainer is en hij dus dezelfde naam draagt.

"Ik denk een nadeel", reageert Steijn in gesprek met Voetbal International. "In de jeugd bij ADO werd er al snel afgunstig naar me gekeken. Als ik mensen van vroeger tegenkom, geven ze het toe: Ik dacht altijd dat je alleen bij ADO mocht voetballen, omdat je vader daar zat. Nu zijn ze trots op me, dat vind ik ook wel weer mooi. Het nadeel van mijn achternaam heb ik omgebogen naar een voordeel: ik zal eens laten zien wat ik zélf kan."

Dit seizoen merkte Steijn echter weer een groot nadeel. De situatie van zijn vader bij Ajax had grote impact op hem. "Pff, ik ben blij dat die periode voorbij is", geeft hij toe. "Mijn vader en ik zijn heel hecht, maar die maanden zag ik hem heel weinig. Hij is bij niet één wedstrijd van mij geweest. Ik bij eentje van Ajax, wel gelijk een mooie pot: die 3-3 tegen Olympique Marseille. Het was gaaf hem daar te zien staan. Dat maakte me trots."

"Maar verder was het voor niemand een leuke periode", vervolgt Steijn. "Voor mij was het ook moeilijk, je ontkomt niet aan Ajax. Hij was overal. Op de dag dat hij tegen Feyenoord moest, speelden wij bij RKC. Ik liep van achter naar voren door de bus en zag op vijf telefoons mijn vader voorbij komen. Zelf had ik al mijn social media eraf gegooid, maar er was geen ontsnappen aan. Als ik de tv aanzette, ging het over hem."

Steijn was dan ook opgelucht toen zijn vader vertrok bij Ajax. "Ja, vooral omdat hij er zelf ook geen vertrouwen meer in had. Als je ziet hoe het dit seizoen verder is gegaan met Ajax, dan was dat moment vroeg of laat toch wel gekomen. Dan kan het maar beter snel gebeurd zijn. Het lag niet aan mijn vader, dat is daarna ook wel gebleken. Ik weet hoe alles is gegaan, ik weet dat hij er alles aan heeft gedaan. Gelukkig gaat het nu weer hartstikke goed met hem. Laatst was hij bij onze wedstrijd tegen Ajax, daar is hij warm ontvangen. Mijn vader klikte gewoon met één iemand niet, het is wel duidelijk wie dat was", doelt Steijn op Sven Mislintat.

Lees meer:
0 reacties