Steijn over Ajax-transfers: "Die namen waren heel realistisch"

Maurice Steijn wilde grote namen naar de Johan Cruijff Arena halen. Het bleek allemaal niet te kunnen. Sven Mislintat en zijn netwerk kregen de volmacht. Steijn licht de situatie toe.

De naam van Sven Mislintat valt al snel. "In het hele traject zijn er zoveel dingen fout gegaan, na een paar weken al", begint Steijn bij Rondo van Ziggo Sport. "Terugkijkend kom je tot de conclusie dat het bijna een kansloze missie was, met hoe het zich ontwikkeld heeft."

"Het was de bedoeling om Ajax terug te brengen naar waar ze drie jaar geleden waren, met een bepaalde samenstelling van de groep: goede spelers erbij halen om talenten als Taylor, Brobbey, Rensch en Hato zich te laten ontwikkelen", vervolgt Steijn. "Dan zie je richting de voorbereiding dat de namen die de staf en scouting op tafel brengen niet gehaald worden, maar dat er andere keuzes gemaakt worden. Daar gaat het tussen ons fout."

Steijn wilde graag Hakim Ziyech, Noa Lang, Nicolás Tagliafico en Jerdy Schouten naar Amsterdam halen. Het bleek kansloos. "Er werden vaak twee spelers uit het netwerk van Mislintat voorgelegd, terwijl wij met andere namen, profielen en types kwamen. De namen zijn ook in de pers gekomen, bijvoorbeeld een jongen als De Vrij naast Rensch en Hato. Hij is ook genoemd. Die namen waren heel realistisch, met sommige spelers heb ik wel contact gehad. Heel veel spelers willen nog voor Ajax spelen."

Lees meer:
0 reacties