Maurice Steijn over Ajax-speler: "Waren allemaal onder de indruk"

Maurice Steijn na Ajax - AZ
Maurice Steijn na Ajax - AZ Foto: © Pro Shots

Maurice Steijn snapt niks van de tegenvallende Josip Sutalo. Volgens de oud-trainer van Ajax maakte de Kroaat wel indruk op de training.

"Wij hadden het er net over", begint Steijn over Sutalo, terwijl hij naar tafelgenoot Giovanni van Bronckhorst kijkt. "We hebben hem gezien in de Nations League... Nou ja, vertel het zelf maar." Van Bronckhorst springt in. "Ik vond hem ook goed spelen. De finale ook, tegen Spanje." Marco van Basten geeft ook zijn visie. "Het scheelt enorm als hij mee kan doen met andere goede spelers of wanneer hij zelf de goede speler is en andere mensen mee moet nemen. Dat is een heel andere rol, hè."

Van Basten denkt dat de vraagtekens omtrent Sutalo veroorzaakt worden door een te hoog verwachtingspatroon. "Ik denk dat het een jongen is die best wel wat kan, maar er wordt nu leiderschap van hem verwacht. Dat kan hij niet, en dat maakt hem waarschijnlijk onzeker."

Steijn voegt toe. "Wij hebben hem zien trainen de eerste twee weken. Wij waren allemaal onder de indruk op dat moment. Maar toen wij hem zagen spelen, zagen we totaal iets anders." Volgens Steijn kan het met een gebrek aan ervaring om hem heen te maken hebben. "Want wat heb je achter je? Een keeper van 21. Wat heb je naast je staan? Een back, Rensch, van 21 en Hato van 17."

Lees meer:
0 reacties