"Steijn werd beoordeeld op dingen waar hij geen invloed op had"

Rob Jansen denkt dat Maurice Steijn in de toekomst veel gaat hebben aan zijn mislukte avontuur bij Ajax. De zaakwaarnemer ziet het als een geweldige leerschool.

De samenwerking tussen Steijn en Ajax duurde kort en bleek een fiasco. "Aan de ene kant was het een drama, maar aan de andere kant ook een fantastische leerschool. Uit ellende leer je", merkt Jansen op in KieftJansenEgmondGijp. "Hij neemt wel wat mee naar een volgende club. Hij zal niet snel meer uit evenwicht raken."

Glenn Helder had verwacht dat Steijn beter kon omgaan met de druk. "Bij Ajax is het een extreme heksenketel. Ze verwachten dat ze zo spelen als toen ze Champions League-finales haalden, maar die tijd is voorbij. Ik had juist verwacht dat hij wel bestand zou zijn tegen zo'n wespennest", stelt de voormalig aanvaller. "Alleen wordt hij nu ook beoordeeld op bepaalde dingen waar hij geen invloed op had."

Helder doelt daarmee op het spelersmateriaal waar hij mee opgezadeld zat door Sven Mislintat. Volgens Jansen heeft Steijn dat ook aan zichzelf te danken. "Hij heeft het laten lopen, maar dat begrijp ik. Hij krijgt de kans om naar Ajax te gaan, komt daar in handen van de dubieuze groep van Mislintat. Hij is ermee akkoord gegaan dat zij die dingen bepaalden", stelt hij. "Tuurlijk doe je dat, want het is Ajax. Hij wist dat hij aan een moeilijke klus begon."

Lees meer:
0 reacties