Stentler kritisch op Ajax: "Ik vind dat je hiermee de plank misslaat"

Leonne Stentler als analist bij de NOS
Leonne Stentler als analist bij de NOS Foto: © Orange Pictures

Ajax maakte vorige week bekend dat Marc Overmars opstapt wegens grensoverschrijdend gedrag. Het NRC schreef op basis van onder meer gesprekken dat er een 'haantjescultuur' heerst in Amsterdam.

Vrouwen zouden grensoverschrijdend gedrag niet bespreekbaar kunnen maken. "Ik denk dat vanuit de informatie die we nu voorbij hebben zien komen, dat daar wel de conclusie uit getrokken kan worden dat die sfeer er niet was", reageert Leonne Stentler.

"Anders hadden deze vrouwen dit wel op een andere manier gedeeld", geeft de voormalig speelster van onder meer Ajax Vrouwen aan in gesprek met de NOS. "Ik denk dat er een voetbalcultuur is die vruchtbare grond is voor grensoverschrijdend gedrag."

Stentler vervolgt: "Het heeft ermee te maken dat het een mannenwereld is, waarin vrouwen steeds meer meedoen. Ik kan me voorstellen dat daar oorzaken te vinden zijn in grensoverschrijdend gedrag, maar dit is wel van een andere orde. Het gaat om een directielid dat zo naar zijn werknemers toe is."

De voormalig international is kritisch op een zin in het persbericht van Ajax. De club schreef: 'Marc is waarschijnlijk de beste voetbaldirecteur die Ajax gehad heeft.'

"Die zin vind ik niet passend. Ik vind dat je hiermee de plank misslaat. Je bent ook een goede directeur als je goed met je werknemers omgaat. En dat is niet het geval", aldus Stentler.

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
1 Feyenoord 34 51 82
2 PSV 34 49 75
3 Ajax 34 48 69
4 AZ 34 33 67
5 FC Twente 34 39 64
6 Sparta Rotterdam 34 23 59
7 FC Utrecht 34 5 54
Bekijk de hele stand